«Fazer Latvija» apgrozījums pērn audzis par 12,2%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas maiznīcas «Fazer Latvija» apgrozījums 2016.gadā sasniedza 24,23 miljonus eiro, kas ir par 12,2% vairāk nekā 2015.gadā, informēja uzņēmumā.

Uzņēmuma norādīja, ka pērn veiksmīgi strādāja kompānijas 2015. gada rudenī atvērtā kūku ražotne, kā arī uzņēmums nostiprināja pozīcijas maizes tirgū segmentos ar pievienoto vērtību un saldumu tirgū. Uzņēmums sasniedzis galvenos izvirzītos mērķus - uzlabot rentabilitāti, nostiprināt pozīcijas maizes tirgus segmentos ar pievienoto vērtību un nodrošinot eksporta apjomus uz Somiju un pārējām Baltijas valstīm.

«Fazer Latvija» atzīmēja, ka maizes tirgus Baltijā un arī Latvijā, turpina samazināties, bet pircēji vairāk izvēlas maizi mazākās porcijās un ar augstāku pievienoto vērtību. Arī veikalos rīkoto cenu akciju spiediens joprojām ir liels. Lai sekmīgi attīstītos, uzņēmumiem ir jāpiedāvā maizei jaunas garšas un formāti. «Maizes tirgus attīstības pamats ir jauni unikāli produkti. Tāpēc uzņēmuma mērķis 2017.gadā ir turpināt strādāt šajā virzienā, piedāvājot to, ko sagaida pircēji - jaunus produktus, kas atbalsta veselīguma tendences,» norādīja «Fazer Bakery Baltic» rīkotājdirektors Mindaugs Snarskis, piebilstot, ka uzņēmums Latvijas patērētājiem sācis piedāvāt «Dārzeņu maizi», kuras receptūrā vairāk nekā trešdaļa miltu aizstāta ar dārzeņiem.

Uzņēmumā arī norādīja, ka, neraugoties uz kritumu saldumu tirgū, «Fazer Latvija» ir sasniedzis pārdošanas apjomu pieaugumu. Labāk pārdotais kompānijas saldums joprojām ir «Fazer» šokolāde ar veseliem lazdu riekstiem, bet pircēju uzmanību ir ieguvušas arī četras jaunās «Karl Fazer» šokolādes «Travel».

Arī «Fazer Grupas» apgrozījums 2016.gadā ir par 2% pieaudzis salīdzinājumā ar 2015.gadu, sasniedzot 1,6 miljardus eiro, bet peļņa bija 52,7 miljoni eiro, kas ir par 19% vairāk nekā 2015.gadā. Kompānijā norāda, ka 2016.gads «Fazer Grupai» kopumā bijis veiksmīgs. «Fazer Grupas» kopējais investīciju apjoms pērn sasniedza 105 miljonus eiro.

2016. gadā «Fazer» korporatīvās atbildības veicināšanai līdzās citiem mērķiem bija paaugstināt atbildīgi iegūta kakao daudzumu. 2017.gada sākumā sasniegts mērķis – visos uzņēmuma šokolādes produktos tiek izmantots tikai 100% atbildīgi iegūts kakao.

Jau ziņots, ka «Fazer Latvija» apgrozījums 2015.gadā bija 21,593 miljoni eiro, kas ir par 28,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi saruka gandrīz desmit reizes - līdz 43,4 tūkstošiem eiro.

«Fazer Latvija» ir dibināts 2000.gadā, un tā pamatkapitāls ir 17,183 miljoni eiro. Vienīgais «Fazer Latvija» īpašnieks ir Somijas kompānija «Fazer Bakeries», kas ir viens no skandināvu grupas «Fazer Group» uzņēmumiem. «Fazer» specializējas maizes, saldumu un cepumu ražošanā, kā arī ēdināšanas pakalpojumu sniegšanā. «Fazer Latvija» strādā vairāk nekā 320 darbinieku, un tas ir lielākais darba devējs Ogrē.

«Fazer» ir starptautisks ģimenes uzņēmums, kurš specializējas maizes, saldumu un cepumu ražošanā, kā arī ēdināšanas pakalpojumu sniegšanā. Uzņēmums strādā astoņās valstīs, un tā produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm. 2016. gada beigās «Fazer» bija darba devējs 14 876 cilvēkiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu