«Moody’s» paaugstina bankas «Citadele» reitingu par divām pakāpēm

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Starptautiskā reitingu aģentūra «Moody’s Investors Service» paaugstinājusi bankas «Citadele» ilgtermiņa reitingu par divām pakāpēm - no B1 uz Ba2, informēja bankā.

Tādējādi bankas «Citadele» reitings šobrīd ir Ba2 ar pozitīvu nākotnes novērtējumu.

Bankas «Citadele» reitinga pārskatīšanu «Moody’s» skaidro ar bankas īstenoto stratēģiju attīstīt darbību Baltijas valstīs, kā arī palielināto bankas kapitālu un uzlaboto aktīvu kvalitāti. «Moody’s» pozitīvi vērtē bankas straujo attīstību un paredz, ka «Citadeles» stratēģiskais fokuss paplašināt darbību Baltijas valstīs uzlabos aktīvu kvalitāti un bankas reitingu nākotnē.

«Tik ievērojams reitinga palielinājums ir apliecinājums, ka «Citadele» ir stabili nostājusies uz attīstības ceļa un virzās pareizajā virzienā. Mūsu uzdevums ir turpināt uzlabot bankas finanšu rādītājus, lai sasniegtu vēl labāku līmeni,» komentēja bankas «Citadele» valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis.

Viņš piebilda, ka «Moody’s» reitinga uzlabojums ir arī pozitīva ziņa tiem investoriem, kas biržā ir investējuši vai apsver investēt «Citadeles» subordinētajās obligācijās.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka banka «Citadele» pagājušajā gadā strādāja ar auditēto peļņu 36,278 miljonu eiro apmērā, kas ir par 85,6% vairāk nekā 2015.gadā. Savukārt bankas «Citadele» grupas peļņa pieauga par 56,1% un pērn sasniedza 40,688 miljonus eiro.

Bankas «Citadele» aktīvi 2016.gada 31.decembrī bija 2,63 miljardu eiro apmērā, kas ir par 9,2% jeb 220,61 miljonu eiro vairāk nekā 2015.gada beigās, kad bankas aktīvi bija 2,409 miljardi eiro.

Bankas kredītportfelis pērn pieauga līdz 1,24 miljardiem eiro, bet noguldījumu apjoms pērn pieauga par 13% - gada beigās kopējais noguldījumu apjoms «Citadeles» grupas bankās sasniedza 2,92 miljardus eiro.

Tāpat ziņots, ka 2015.gada 20.aprīlī Privatizācijas aģentūra pabeidza valstij piederošo bankas «Citadele» akciju pārdošanas darījumu, Latvijas valdības apstiprinātā investora «Ripplewood» meitaskompānijai «RACitadeleHoldings LLC» un 12 starptautisku investoru grupai kļūstot par bankas 75% plus vienas akcijas īpašnieku. Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka īpašumā saglabājusi 25% bankas akciju.

Pēc aktīvu apmēra banka «Citadele» 2016.gada beigās bija sestā lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu