«Latvijas Pārtikas ražotājs» nākotnē plāno sākt realizēt produkciju Lielbritānijā un Vācijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Kompānija «Latvijas Pārtikas ražotājs» nākotnē plāno sākt realizēt produkciju Lielbritānijā un Vācijā, aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma komercdirektors Andris Freimanis.

Patlaban kompānija lielāko daļu produkcijas realizē vietējā tirgū. Neliela daļa produkcijas tiek pārdota Skandināvijā. Taču nākotnē uzņēmums ar savu produkciju vēlētos būt pārstāvēts arī etniskajos veikalos Apvienotajā Karalistē un Vācijā. «Uz šīm valstīm ir emigrējuši ļoti daudzi Latvijas iedzīvotāji, kurus produkts interesē,» pārdomās dalījās Freimanis. Pēc viņa teiktā, lai iekļūtu šajos tirgos, nepieciešams nodrošināt konkurētspējīgu produkcijas cenu un savlaicīgas piegādes.

Freimanis teica, ka uz Skandināviju uzņēmums pirmās piegādes sāka pērn un ik pa laikam turp sūta nelielas produkcijas partijas. Šajā reģionā tiek realizēti tie paši produkti, kas ir uzņēmuma sortimentā Latvijā, taču receptūra pielāgota skandināvu garšas īpatnībām. Pagaidām uzņēmuma produkcijas piegādes Skandināvijā veido nelielu daļu no kopējā realizācijas apmēra, jo šajā tirgū ir ļoti sīva konkurence. «Uzņēmumu, kas grib iekļūt Skandināvijas tirgū, ir daudz. Konkurence ir diezgan sīva. Tev ir jābūt ar kaut ko labākam par citiem, jāpiedāvā cenas ziņā saistošs un kvalitatīvs produktam, lai viņi izvēlētos kāda ārvalstu ražotāja produkciju nevis savējo,» sacīja Freimanis.

Pēc viņa teiktā, citus jauni realizācijas tirgus kompānija pēdējā gada laikā nav apguvusi. Bija īslaicīgas piegādes uz citām Baltijas valstīm, taču tie bija tikai pāris klienti un produkcijas piegādes veidoja nenozīmīgu daļu kopējā realizācijas apmēra. «Latvijas Pārtikas ražotājs» turpina strādāt pie jaunu tirgu piesaistes, bet tas ir ilgstošs process. Galvenokārt joprojām plānots koncentrēties uz darbību vietējā tirgū, jo uzņēmuma ražotā produkcija ir svaiga, ar īsu realizācijas termiņu, tāpēc to nevar tālu aizvest.

Jau ziņots, ka 2015.gadā «Latvijas Pārtikas ražotājs» strādāja ar 2,608 miljonu eiro apgrozījumu un 12 005 eiro peļņu.

«Latvijas Pārtikas ražotājs» ir reģistrēts 2010.gadā un kompānijas pamatkapitāls ir 2 844 eiro. Uzņēmums ražo svaigās kulinārijas produktus - salātus, pankūkas, sviestmaizes un gaļas produktus. Kompānijas īpašnieki ir Agija Dudko (90%) un Freimanis Andris (10%), liecina informācija «Firmas.lv».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu