«Latvijas balzams» pagājušajā gadā nopelnījis 7,5 miljonus eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Dzērienu ražotāja AS «Latvijas balzams» apgrozījums pagājušajā gadā, pēc revidētiem datiem, bija 75,72 miljoni eiro, kas ir par 2,6% vairāk nekā 2015.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 6% un bija 7,5 miljoni eiro, kompānijas sniegtā informācija biržai «Nasdaq Riga».

Kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā sacīts, ka «Latvijas balzama» apgrozījuma pieaugumu pērn galvenokārt sekmēja noliktavas un loģistikas pakalpojumu pieaugums gan ārējiem klientiem, gan saistītajām sabiedrībām.

Kompānijas vadība norāda, ka lai arī uzņēmums ir paplašinājis eksporta ģeogrāfiju un sācis produkcijas realizāciju vairākos jaunos eksporta tirgos, tomēr apgrozījums no alkoholisko dzērienu realizācijas ir samazinājies par 1,7%.

Lai kompensētu ražošanas un pārdošanas apmēra kritumu, «Latvijas balzams» ir sācis sniegt arī citus pakalpojumus, izmantojot darbaspēka un noliktavu resursus un kompetences. Tā 2016.gadā uzņēmums sniedzis trešajām pusēm noliktavu un tranzīta pakalpojumus, muitas noliktavas pakalpojumus, loģistikas servisu, komplektāciju, un citus ar uzņēmuma kompetenci saistītus pakalpojumus. Tas ir ļāvis sabiedrībai palielināt peļņu, efektīvāk izmantojot esošos resursu.

2017.gadā sabiedrība turpinās investēt esošajos un jaunos eksporta tirgos ar spēcīgu izaugsmes potenciālu, lai palielinātu «Latvijas balzama» zīmolu pārdošanas apmērus. Liels uzsvars tiks likts uz kompānijas galvenajiem eksporta zīmoliem - «Rīgas melnais balzams» un «Cosmopolitan Diva». Tāpat uzņēmums turpinās palielināt ražošanas efektivitāti, liekot uzsvaru uz iepirkumu, plānošanas un infrastruktūras uzlabojumiem.

«Latvijas balzams» kopš 2014.gada oktobra iekļauts holdinga kompānijā «Amber Beverage Group», kas tika izveidota, starptautiskajai alkoholisko dzērienu kompānijai «SPI Group» apvienojot Baltijas uzņēmumus - «Latvijas balzamu», dzērienu izplatītājus «SPI Distribution Latvia», «SPI Distribution Estonia» un «Bennet Distributors» Lietuvā, specializēto dzērienu veikalu ķēdi «Latvijas balzams veikali» Latvijā un «Darija» Lietuvā. «Amber Beverage Group» dibinātāja un 100% daļu īpašniece ir Nīderlandē reģistrētā kompānija «S.P.I. Regional Business Unit B.V.».

«Latvijas balzama» akcijas kotē biržas «Nasdaq Riga» otrajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu