«Aldaris»: Patērētājiem noteicošais faktors alus izvēlē ir cena, seko garša un zīmols

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijā patērētājiem noteicošais faktors alus izvēlē ir cena, seko garša un zīmols, intervijā aģentūrai LETA sacīja alus darītava AS «Aldaris» valdes loceklis Artūrs Ilziņš.

Viņš arī piebilda, ka patērētāji alus cenai ir lojālāki nekā konkrētam ražotājam.

«Latvijā ir alus cienītāji, kas tiešām orientējas dažādos alus veidos, zina, ko no kura alus var gaidīt, tāpat ir daudz cilvēku, kas domā, ka orientējas dažādos alus veidos. Tad, kad mēs veicam tā sauktos aklos testus, rezultāti ir ļoti interesanti,» sacīja Ilziņš.

Tāpat viņš norādīja, ka Latvijā alus tirgus sarūk, līdz ar to konkurence pieaug. Jautāts, kuros segmentos konkurence ir asākā, Ilziņš atzīmēja, ka Latvijā konkurence ir ļoti asa visos alus segmentos, piemēram, «craft» segmentā ne tikai «Aldaris» ir paplašinājušas darbību, bet vēl trīs, četras alus darītavas.

Neraugoties uz konkurenci, «Aldaris» šogad plāno noturēt līderpozīcijas realizētā alus apmēra ziņā. «Viennozīmīgi neplānojam samazināt apjomus,» teica kompānijas valdes loceklis, tajā pašā laikā atgādinot, ka «Aldara» mērķis nav sasniegt tirgus daļas konkrētā procentuālā apmērā, bet gan attīstīties un piedāvāt labākos produktus.

Jau ziņots, «Aldaris» 2015.gadā strādāja ar 26,244 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 8,3% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma zaudējumi samazinājās par 23,3% un bija 2,614 miljoni eiro. Kompānijas 2016.gada finanšu rezultāti vēl nav publiskoti.

Tāpat vēstīts, ka 2013.gadā «Aldaris» paziņoja, ka Latvijā koncentrēsies uz ekskluzīvo augstākās kvalitātes un «premium» alus šķirņu brūvēšanu vēsturiskajā alus darītavā, tādēļ plastmasas pudelēs jeb PET fasētā alus

ražošana pārcelta ārpus Latvijas - uz «Carlsberg» grupas alus darītavām Lietuvā un Igaunijā.

«Aldaris» ir Dānijas alus ražotāja «Carlsberg» grupas uzņēmums. «Carlsberg» kontrolē uzņēmumu «Baltic Beverages Holding».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu