Latvijas zāļu lieltirgotavu apgrozījums martā - par 15% lielāks nekā pirms gada

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva

Latvijas zāļu lieltirgotavas šogad martā realizējušas zāles 38,75 miljonu eiro apmērā, kas ir par 15% vairāk nekā 2016.gada attiecīgajā periodā, liecina Zāļu valsts aģentūras (ZVA) dati. Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi - februāri - zāļu realizācija augusi par 21%.

Martā zāļu lieltirgotavas Latvijā kopā realizējušas 4,15 miljonus zāļu iepakojumu.

Tostarp vispārēja tipa aptiekām 2017.gada martā pārdoti 3,74 miljoni zāļu iepakojumu 30,07 miljonu eiro vērtībā.

ZVA apkopotā informācija arī liecina, ka ārpus Latvijas martā izvestas Latvijas zāļu reģistrā iekļautas zāles ar 528 dažādiem nosaukumiem (tajā skaitā 224 kompensējamo zāļu saraksta zāles) par 11,28 miljoniem eiro, kas ir par 40% vairāk nekā iepriekšējā mēnesī.

Vidējā lieltirgotavas realizācijas cena par vienu zāļu iepakojumu martā bija 9,33 eiro ar pievienotās vērtības nodokli, savukārt februārī tā bija 8,25 eiro.

Aprēķinos par zāļu patēriņu Latvijā netika ņemti vērā dati par zāļu pārdošanas apmēriem no vienas zāļu lieltirgotavas uz citu zāļu lieltirgotavu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu