Līdz rudenim visus «Statoil» pārveidos atbilstoši «Circle K» zīmolam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Degvielas tirgotājs SIA «Circle K Latvia» (iepriekš «Statoil Fuel & Retail Latvia») līdz rudenim plāno visas degvielas uzpildes stacijas (DUS) pārveidot atbilstoši «Circle K» zīmolam, pavēstīja uzņēmumā. Šodien tika atklāta pirmā ar «Circle K» zīmolu strādājošā DUS Latvijā - Kārļa Ulmaņa gatvē 110, Rīgā.

«Ulmaņa gatvē pirms vairāk nekā 20 gadiem tika atvērts pirmais «Statoil», tāpēc zīmīgi, ka «Circle K» atklāšanai ir izvēlēta tieši šī stacija,» pauda «Circle K Latvia» izpilddirektore Gunta Jēkabsone.

Zīmola maiņa visās Latvijas «Statoil» DUS paredzēta līdz rudenim. Pāreja uz «Circle K» paralēli notiek arī Lietuvā, Igaunijā un Polijā. Norvēģijā, Dānijā un Zviedrijā zīmola maiņa jau ir īstenota.

Plānotās investīcijas DUS pārveidē «Circle K Latvia» gan neatklāja. «Precīzas summas nosaukt nevaram, jo zīmola nomaiņa ir globāls process. Šādas informācijas sniegšanā mūs ierobežo arī tas, ka esam biržā kotēts uzņēmums. Jāuzsver, ka ilgtermiņā šis lēmums uzņēmumam palīdzēs samazināt izmaksas, jo no vairākiem zīmoliem pārejam uz vienu. Latvijas situācijā jāpiebilst, ka esošās «Statoil» zīmes lielā daļā DUS jau bija novecojušas un tās vajadzēja atjaunot jebkurā gadījumā. Ik gadu paredzējām tam investīcijas, kuras tagad varēsim izmantot jaunā zīmola ieviešana,» klāstīja uzņēmuma pārstāvji.

Kā ziņots, «Statoil Fuel & Retail» 2012.gadā pārņēma viens no pasaules lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem «Alimentation Couche-Tard». Līdz ar uzņēmuma iegādāšanos tika iegūtas tiesības izmantot «Statoil» nosaukumu vien ierobežotu laiku.

«Circle K» patlaban ir viens no lielākajiem un pasaulē pazīstamākajiem uzņēmuma «Couche-Tard» zīmoliem, un ar šādu nosaukumu pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados klientu apkalpošana tika sākta Arizonā, ASV. Patlaban «Circle K» atrodams vairāk nekā 20 valstīs dažādās pasaules daļās.

Jaunās «Circle K» degvielas uzpildes stacijas būs daļa no starptautiska uzņēmuma ar teju 15 000 veikaliem un degvielas uzpildes stacijām.

Tāpat vēstīts, ka «Circle K Latvia» finanšu gadā, kas ilga no 2015.gada 1.maija līdz 2016.gada 30.aprīlim, strādāja ar 358,177 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9% mazāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 13,8% - līdz 21,571 miljonam eiro, liecina «Firmas.lv» pieejamais kompānijas gada pārskats.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu