«ABLV Bank» peļņa pirmajā ceturksnī - 14,761 miljons eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

«ABLV Bank» šogad pirmajā ceturksnī strādājusi ar peļņu 14,761 miljona eiro apmērā, kas ir par 31,4% mazāk nekā 2016.gada attiecīgajā periodā, liecina bankas sniegtā informācija biržai «Nasdaq Riga».

«ABLV Bank» aktīvi 2017.gada 31.martā bija 3,897 miljardi eiro, kas ir par 1,2% jeb 47,008 miljoniem eiro vairāk nekā 2016.gada beigās, kad bankas aktīvi bija 3,85 miljardu eiro apmērā.

Noguldījumos bankas šogad marta beigās bija piesaistījusi 2,89 miljardus eiro, kas ir par 0,4% mazāk nekā pagājušā gada beigās, savukārt bankas kredītportfeļa apmērs bija 1,032 miljardi eiro, kas ir pieaugums par 3%.

Finanšu pārskata vadības ziņojumā norādīts, šogad pirmajā ceturksnī «ABLV Bank» aktīvi turpināja izsniegt komerckredītus - pirmā ceturkšņa laikā parakstīti jauni kredītlīgumi par kopējo summu 45,9 miljoni eiro, tostarp pārsvarā kreditējot uzņēmumus Latvijā. 2017.gada marta beigās bankas izsniegto komerckredītu portfeļa apmērs sasniedza 659,6 miljonus eiro.

Bankas kapitāla pietiekamības rādītājs marta beigās bija 19,24%, bet likviditātes radītājs - 79,12%.

«Pirmā ceturkšņa rezultāti ļauj prognozēt, ka 2017.gadam izvirzītos mērķus sasniegsim. Visi svarīgākie bankas darbības rādītāji, tajā skaitā kapitāla pietiekamības un likviditātes rādītāji saglabājās augstā līmenī. Lai nodrošinātu stabilu attīstību arī turpmākajos gados, pakāpeniski mainām uzsvaru uz dažādiem bankas darbības virzieniem. Mazinās norēķinu biznesa īpatsvars, jo tas ir saistīts ar lielākiem riskiem, un arvien vairāk vērības pievēršam kvalificētai kapitāla apkalpošanai ar augstu pievienoto vērtību - tādiem pakalpojumiem kā vērtspapīru emisiju organizēšana, uzņēmumu kreditēšana, sarežģītu tirdzniecības darījumu atbalsts, investīciju pakalpojumi,» teikts finanšu pārskata vadības ziņojumā.

Tāpat bankas vadība atzīmē, ka šogad pirmajā ceturksnī ABLV grupu papildināja jauns uzņēmums - SIA «ABLV Corporate Finance», kas grupas esošajiem un potenciālajiem klientiem piedāvās profesionālu palīdzību, sagatavojot un veicot kapitāla piesaistes un uzņēmumu pirkšanas-pārdošanas darījumus.

2016.gada pirmajā ceturksnī «ABLV Bank» strādāja ar peļņu 21,506 miljonu eiro apmērā.

Pēc aktīvu apmēra «ABLV Bank» ir otra lielākā banka Latvijā. Bankas lielākajiem akcionāriem - Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei – uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 87,03% no bankas pamatkapitāla.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu