Naktī iespējami pārtraukumi «Swedbank» maksājumu karšu un internetbankas darbībā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Saistībā ar «Swedbank» veiktajiem informācijas tehnoloģiju (IT) modernizācijas darbiem šonakt iespējami pārtraukumi bankas maksājumu karšu un internetbankas darbībā, informēja «Swedbank» pārstāvji.

Naktī uz ceturtdienu, 8.jūniju, no pusnakts līdz plkst.6 notiks ikmēneša IT uzlabojumu ieviešana «Swedbank» sistēmās. Tādējādi darbu laikā iespējami pārtraukumi «Swedbank» maksājumu karšu, kā arī maksājumu pakalpojumu un internetbankas darbībā.

Šonakt tiks ieviesti pilnveidojumi «Swedbank Gateway» darbībā. «Swedbank Gateway» ir risinājums, kas savieno uzņēmuma grāmatvedības programmu un «Swedbank» internetbanku. Paredzēts, ka grāmatvedības ārpakalpojumu sniedzējiem būs iespēja efektīvāk pārvaldīt klientu kontus. Tāpat klientiem, kuri izsūta rēķinus, turpmāk būs iespēja pašiem internetbankā pieslēgt e-rēķinu līgumu.

Regulārie sistēmu uzturēšanas darbi tiek veikti naktīs, lai minimizētu neērtību iespējamību. Šādi darbi tiek veikti regulāri, uzturot un pastāvīgi attīstot «Swedbank» IT sistēmu.

2016.gada beigās «Swedbank» bija izsniegusi 987,8 tūkstošus maksājumu kašu, kas ir 42,9% no kopumā banku izsniegtajām maksājumu kartēm Latvijā, savukārt «Swedbank» internetbankai pagājušā gada beigās bija 764,6 tūkstoši lietotāju, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati.

Pēc aktīvu apmēra «Swedbank» ir lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu