Sērijveida dzīvokļu cenas Rīgā šogad pieaugušas jau par 5,7%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Šā gada maijā Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenas palielinājās par 1,1%, bet kopš 2017.gada sākuma sērijveida dzīvokļu cenas kopumā palielinājās par 5,7%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Arco Real Estate» sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Maijā sērijveida dzīvokļu cenas, salīdzinot ar 2015.gada sākumu, bija augstākas par 16,9%. Savukārt kopš 2016.gada sākuma cenas palielinājās par 13,7%.

Šā gada maijā sērijveida dzīvokļu vidējā cena pieauga līdz 745 eiro par kvadrātmetru. Cenas vidēji bija par 54% zemākas nekā 2007.gada 1.jūlijā, kad neremontēta sērijveida dzīvokļa vidējā cena bija sasniegusi visu laiku augstāko atzīmi - 1620 eiro par kvadrātmetru.

Rīgas lielākajos mikrorajonos dzīvokļu cenas joprojām turpina palielināties, norāda «Arco Real Estate». 2017.gada laikā dzīvokļu cenas visvairāk pieauga mikrorajonos, kur atrodas lētākie dzīvokļi, proti, Bolderājā, Vecmīlgrāvī, Juglā un Ķengaragā. Tāpat novērots, ka maijā cena visstraujāk pieauga lielākas platības - trīs un četru istabu - dzīvokļiem, kuru piedāvājumā bija salīdzinoši mazāk. Līdzšinējais cenu pieaugums liecina, ka sērijveida dzīvokļu cenas šogad pieaugs vēl vairāk, prognozē «Arco Real Estate».

Dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējās cenas lielākais pieaugums Rīgas mikrorajonos kopš 2017.gada sākuma novērots Bolderājā - par 10%. Arī citos Rīgas lielākajos mikrorajonos cenas šogad palielinājās. Vislēnāk dzīvokļu cenas kopš gada sākuma pieauga Teikā - par 2,6%.

Maijā sērijveida dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena pieauga vienistabas (par 1%), divistabu (par 0,8%), trīsistabu (par 1,3%) un četristabu (par 1,5%) dzīvokļiem.

Pārskatā teikts, ka maijā visos lielākajos Rīgas mikrorajonos bija vērojams sērijveida dzīvokļu cenu pieaugums. Cenas palielinājās no 0,2% līdz 2,1%. Lielākais cenu pieaugums konstatēts Vecmīlgrāvī, kur dzīvokļu cenas mēneša laikā pieauga par 2,1%. Savukārt vismazākās cenu izmaiņas maijā novērotas Zolitūdē, kur cenas pieauga vien par 0,2%.

Sērijveida dzīvokļu augstākās cenas 2017.gada maijā saglabājās Teikā, kur viena kvadrātmetra vidējā cena pakāpusies 886 eiro par kvadrātmetru pozīcijā. Zemākā viena kvadrātmetra vidējā cena maijā saglabājās Bolderājā, kur tā pakāpusies 535 eiro par kvadrātmetru pozīcijā.

Šā gada maijā dārgākie dzīvokļi saglabājās 119.sērijas un 104.sērijas mājās, kurās cenas divistabu dzīvokļiem apmierinošā stāvoklī bija robežās no 45 000 eiro līdz 48 000 eiro atkarībā no atrašanās vietas. Savukārt vislētākās bija lietuviešu projekta mājas, kur divistabu dzīvokļu cenu amplitūda bija no 25 000 eiro līdz 39 000 eiro, un Hruščova laika mājas, kurās cenas divistabu dzīvokļiem bija robežās no 24 000 eiro līdz 38 000 eiro atkarībā no mikrorajona.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu