Tallinas lidosta šogad plāno apkalpot 2,5 miljonus pasažieru

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees/LETA

Tallinas lidostā piektdien apkalpots šā gada miljonais pasažieris, un lidostas operatorkompānija «Tallinna Lennujaam» cer, ka līdz gada beigām apkalpoto pasažieru skaits sasniegs 2,5 miljonus.

«Tallinna Lennujaam» mārketinga direktors Ēro Pergmē pirmdien paziņoja, ka šogad lidostā miljonais pasažieris apkalpots neierasti agri. Pērn lidostas pasažieru skaits sasniedza visu laiku rekordu - 2,2 miljonus.

«Šogad esam ceļā uz jaunu rekordu, un sagaidām, ka līdz gada beigām apkalposim 2,5 miljonus pasažieru,» viņš informēja paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem.

Pasažieru skaita pieaugums daļēji saistāms ar jaunu tiešo galamērķu pievienošanu reisiem no Tallinas. Maijā sākti reisi uz Sanktpēterburgu, Hamburgu, Odesu, Rijeku, Atēnām un Salonikiem. Savukārt aviokompānijām, kas strādā Tallinas lidostā, pievienojās Krievijas operators «Rusline». No līdzšinējiem maršrutiem papildu reisi pievienoti gaisa satiksmē starp Tallinu un Stokholmu, Varšavu, Londonu un Viļņu.

Maijā no Tallinas lidostas ar tiešo reisu varēja aizlidot uz 34 galamērķiem.

Tallinas lidostā lielāko tirgus daļu - 22% - aizņēma Igaunijas nacionālā lidsabiedrība «Nordica», kas strādā kopā ar stratēģisko partneri Polijas nacionālo aviosabiedrību LOT. Čārterreisu segmentā, kas piedzīvo atdzimšanu, visiecienītākie galamērķi bija Antalja Turcijā, kā arī atpūtas galamērķi Grieķijā un Bulgārijā.

Maijā Tallinas lidostā apkalpoja 233 tūkstošus pasažieru, kas ir par 16% vairāk nekā šajā mēnesī pērn.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu