«Renault» akcionāri apstiprina Gosna pagājušā gada atalgojuma paketi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Francijas autobūves kompānijas «Renault» akcionāri ceturtdien apstiprinājuši atalgojuma paketi par pagājušo gadu uzņēmuma vadītājam Karlosam Gosnam, pārvarot iepriekš paustos protestus šajā jautājumā, kas vairāku gadu garumā radījušas nesaskaņas starp autoražotāju un Francijas valdību.

Akcionāri balsoja par Gosna pagājušā gada atalgojuma paketi septiņu miljonu eiro apmērā un par atalgojuma vienošanos šim gadam, kuru vēl paredzēts izstrādāt.

Pagājušā gada pakete saņēma atbalstu no 53% akcionāru, bet plānu šā gada paketei apstiprināja 54%.

Gosns pērn nonāca nesaskaņās ar «Renault» akcionāriem, kuri balsojumā noraidīja viņam paredzētā atalgojuma izmaksu. Pagājušā gada akcionāru lēmums gan nebija saistošs un «Renault» padome apstiprināja atalgojuma paketi.

Tā laikā ekonomikas ministrs Emanuels Makrons, kas maijā kļuva par Francijas prezidentu, bieži kritizēja Gosna atalgojumu un abi nonāca arī nesaskaņās attiecībā uz valsts ietekmi uz autoražotāju.

Valdības pārstāvji ceturtdien balsoja «pret» Gosna atalgojuma paketi. Francijas valdība ir «Renault» lielākais akcionārs ar 20% akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu