«Orkla Foods Latvija» jūlijā pilnībā pārņems Lietuvas «Orkla» rūpnīcas ražošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kompānijas «Orkla Foods Latvija», kurā apvienoti uzņēmumi «Spilva» un «Gutta», ražotne Babītes novadā jūlijā pilnībā pabeigs Lietuvas «Orkla» rūpnīcā ražotās produkcijas pārņemšanas procesu, pastāstīja uzņēmuma mārketinga direktore Dana Erciņa-Užāne.

Viņa sacīja, ka ražošanas pārcelšana no Lietuvas uz Latviju notiek pamazām, jo šī procesa gaitā nepieciešams uzstādīt arī jaunas iekārtas, taču jau ir sākts ražot lielu daļu iepriekš Lietuvā ražoto produktu. «Šopavasar rekonstrukcija ir paveikta un jaunās ražošanas līnijas darbu ir sākušas. Visu plānoto produktu ražošanas pārcelšanu uz «Orkla Foods Latvija» ražotni Babītes novadā ir paredzēts pabeigt jūlijā,» teica Erciņa-Užāne, piebilstot, ka «Orkla» ražotne Lietuvā tiks slēgta.

Kompānijas pārstāve arī atzīmēja - pēc tam, kad ražošanas pārcelšanas process tiks pabeigts, «Orkla Foods Latvija» ražošanas apmēri pieaugs par 20%.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka «Orkla Foods Latvija» pērn sāka vērienīgu projektu saistībā ar strukturālām izmaiņām visās «Orkla Foods» ražotnēs Baltijas valstīs. Projekta galvenais mērķis bija veikt rūpnīcu specializāciju, padarot tās efektīvākas noteiktu produktu grupu ražošanā. Saistībā ar šo projektu «Orkla Foods Latvija» ražotne Babītes novadā specializējusies mērču un majonēzes ražošanā, kļūstot par šo produktu ražotāju ne tikai Latvijas, bet arī Igaunijas, Lietuvas un Somijas tirgiem.

Tāpat ziņots, ka «Orkla Foods Latvija» apgrozījums pagājušajā gadā bija 29,909 miljoni eiro, kas ir par 22,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 34,6% un sasniedza 2,169 miljonus eiro.

Norvēģu kompānija «Orkla» 2014.gada augustā iegādājās koncernu «NP Foods», savukārt oktobrī pieņēma lēmumu apvienot «NP Foods», AS «Laima», AS «Staburadze» un AS «Latfood» vienā uzņēmumā, kura nosaukums ir SIA «Orkla Confectionery and Snacks Latvija», bet SIA «Spilva» un AS «Gutta» tika apvienotas uzņēmumā ar nosaukumu «Orkla Foods Latvija».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu