Polijas «Itaka Holdings» pērk Lietuvas tūrisma operatoru «Novaturas»

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Polijas lielākais tūrisma operators «Itaka Holdings» pārņem savā kontrolē Lietuvas tūrisma operatoru «Novaturas», kuram pieder arī Latvijas tūroperators «Novatours».

Darījuma summa netiek izpausta, un darījums vēl jāakceptē Lietuvas Konkurences padomei.

Kā paziņojis «Novaturas», akcijas pārdevis Viduseiropas un Austrumeiropas lielākais privātā kapitāla investīciju fonds «Enterprise Investors», kas pirms aptuveni desmit gadiem par 40 miljoniem eiro iegādājās «Novaturas» akciju kontrolpaketi - 70,72% akciju. «Novaturas» akcijas «Enterprise Investors» pārvaldīja ar Luksemburgas kompānijas «Central European Tour Operator» starpniecību.

Savas akcijas Polijas kompānijai pārdod arī trīs «Novaturas» mazākuma akcionāri - Vids Paļūns, Ugņus Radvila un Rītis Šūmakaris, kuriem piederēja 9,76% akciju katram.

«Tādējādi šī uzņēmumu grupa kļūs par lielāko tūrisma operatoru Viduseiropā un Austrumeiropā,» paziņojumā presei norāda «Novaturas» ģenerāldirektors Lins Aldonis.

Polijas «Itaka» grupas konsolidētie ieņēmumi pērn sasniedza 427,2 miljonus eiro, bet konsolidētā tīrā peļņa - 15,1 miljonu eiro. Pagājušā gada laikā šis tūrisma operators apkalpojis 637 000 klientu. Kompānijai pieder 170 tūrisma operatoru Polijā un trīs - ārvalstīs.

Ziņots, ka «Novaturas» 2016.gadā guvis 102 miljonus eiro ieņēmumu. «Novaturas» grupa pārvalda Latvijas un Igaunijas tūrisma operatorus «Novatours», Rumānijas «Novatours Holidays» un Lietuvas uzņēmumu «Aviaturas un partneri».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu