Viļņas lidostā nākamo divu nedēļu laikā iespējamas lidojumu izmaiņas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Saistībā ar gatavošanos skrejceļa rekonstrukcijai, kas sāksies jūlija vidū, Viļņas lidostā nākamajās divās nedēļās iespējamas lidojumu izmaiņas, pavēstīja Lietuvas starptautisko lidostu operatorkompānijas «Lietuvos oro uostai» pārstāvji.

No šodienas līdz 14.jūlijam lidostā tiks deaktivizēta lidmašīnu nolaišanās sistēma ILS un tās vietā tiks izmantota cita navigācijas sistēma - VOR/DME. Tas nozīmē, ka nelabvēlīgu laika apstākļu gadījumā lidmašīnas var tikt novirzītas uz citām tuvākajām lidostām, kā arī var būt spiestas pacelties no citas lidostas.

«Mēs apzināmies un atvainojamies pa sagādātajām neērtībām, taču lūdzam izturēties ar sapratni, jo notiekošais saistīts ar pasažieru drošību,» pauda «Lietuvos oro uostai» lidostu tīkla galvenais izpilddirektors Donāts Voveris (Donatas Voveris).

Viņš arī atzīmēja, ka visi pasažieri lidmašīnas novirzīšanas gadījumā tiks nogādāti galamērķī, piemēram, organizējot bezmaksas autobusu uz Viļņu, ja lidmašīna būs nolaidusies Kauņā. Līdzīgi pasažieri tiks nogādāti citā lidostā, ja sliktu laika apstākļu dēļ ienākošā lidmašīna būs nosēdusies citur. Gala lēmumu par pacelšanos vai nolaišanos konkrētā lidostā pieņem lidmašīnas apkalpe.

«Pārmaiņas navigācijas vadības sistēmās saistītas ar lidojumu drošības nodrošināšanu laikā, kamēr tiek veikti lidostas skrejceļa rekonstrukcijai nepieciešamie priekšdarbi teritorijā, kas var ietekmēt lidmašīnu nolaišanās sistēmas darbību,» norādīja Voveris, piebilstot, ka plānoto skrejceļa rekonstrukcijas darba uzdevumu sarežģītības dēļ lidmašīnu nosēšanās var būt lielākoties atkarīga no laika apstākļiem: redzamības, mākoņu augstuma, vēja virziena un stipruma.

«Lietuvos oro uostai» galvenais izpilddirektors sacīja ka sagatavošanās rekonstrukcijas darbiem tiek plānota tā, lai pasažieri izjustu pēc iespējas mazāk neērtību. ILS tiks deaktivizēta tikai mazāk izmantotajam virzienam, tādējādi samazinot skarto lidojumu skaitu, tomēr šajā laikā lidojumi būs vairāk nekā ierasti pakļauti laika apstākļu ietekmei.

Skrejceļa rekonstrukcija Viļņas lidostā tiks veikta vairākos posmos: pirmais posms (sagatavošanās darbi) tika sākti martā un tiks turpināti, līdz lidosta tiks slēgta, proti, līdz 14. jūlijam; otrais posms (no 14.jūlija līdz 17.augusta plkst. 23:59) ietver galvenā skrejceļa rekonstrukcijas darbus, kuru laikā nekādas aviācijas aktivitātes Viļņas lidostā nenotiks.

Pēc minētā termiņa rekonstrukcijas darbi, kas neietekmēs Viļņas lidostas darbību, turpināsies. Laikā, kad nekādas aviācijas aktivitātes Viļņas lidostā nenotiks, lidojumi tiks novirzīti no galvaspilsētas uz Kauņas lidostu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu