«Food Union» iegādājies saldējuma izplatītāju Dānijā «Hjem Is»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Piena pārstrādes uzņēmums «Food Union» ir iegādājies saldējuma izplatītāju Dānijā «Hjem Is», aģentūru LETA informēja kompānijā. Puses ir vienojušās darījuma cenu un nosacījumus neatklāt.

«Food Union» dibinātājs un vadītājs Andrejs Beshmeļņickis norādīja, ka līdz ar «Hjem Is» iegādi «Food Union» nostiprina pozīcijas Dānijas saldējuma tirgū, atbalstot kompānijas patstāvīgos centienus paplašināties Ziemeļeiropā. «»Hjem Is» ir nacionāla mēroga saldējuma izplatīšanas uzņēmums, kurš specializējas saldējuma piegādē uz mājām. Šāds uzņēmējdarbības veids ir ļoti izplatīts Skandināvijas valstīs, īpaši Norvēģijā un Dānijā. «Hjem Is» ir lielisks papildinājums mūsu grupas pārstāvniecībai Dānijā, kurā jau veiksmīgi darbojas vadošais saldējuma ražotājs Dānijā «Premier Is«. Līdz ar «Hjem Is» iegādi mēs turpināsim saldējuma ražošanas un piegādes tradīcijas Dānijā,» viņš sacīja.

Savukārt «Food Union» finanšu direktors Eiropā Normunds Staņēvičs atzīmēja, ka «Hjem Is» ir sena vēsture un spēcīga klientu bāze Dānijas tirgū. «Mūsu plāns ir piedāvāt klientiem augstākās kvalitātes saldējumu, kas galvenokārt ražots Dānijā, Thistedā. «Hjem Is» darbosies kā neatkarīgs uzņēmums ar «Hjem Is» kā vadošo zīmolu,» viņš teica.

Pēc «Food Union» vēstītā, darījums ir spēkā no šā gada 1.jūlija.

Iepriekš «Hjem Is» piederēja privātu investoru grupai, kuras galvenais akcionārs bija arī uzņēmuma vadītājs Frenks Vallers, taču no 1.jūlija «Hjem Is» vada līdz šim par izplatīšanu atbildīgais direktors Torbens Mengs.

«Food Union» grupā ietilpst AS «Rīgas piena kombināts», AS «Valmieras piens», AS «Rīgas piensaimnieks», kā arī saldējuma ražotāji «Premia» Igaunijā un Lietuvā, «Premier Is» Dānijā, «Isbjųrn Is» Norvēģijā, «Alpin57Lux» Rumānijā un saldējuma ražotājs Baltkrievijā «Ingman Ice Cream» un «Hladokombinat No.1» Krievijā, kā arī divas piena ražošanas rūpnīcas, kas pašlaik tiek celtas Ķīnā.

«Food Union» grupa eksportē produkciju uz vairāk nekā 25 valstīm visā pasaulē, taču uzņēmuma galvenie tirgi ir Latvija, Lietuva, Igaunija, Dānija, Norvēģija, Polija, Nīderlande, Apvienotā Karaliste, Azerbaidžāna, Krievija un Ķīna. «Food Union» konsolidētais apgrozījums 2016. gadā bija 247 miljoni. Kompānijā pašlaik strādā vairāk nekā 2500 darbinieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu