Kādi dzīvokļi šobrīd ir pieprasīti īres tirgū Rīgā?

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Rīgā situācija īres tirgū piedāvājuma, pieprasījuma un cenas ziņā šogad pirmajos piecos mēnešos ir vērtējama kā stabila, bez izteiktām un pamanāmām svārstībām, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Latio» jaunākajā tirgus pārskatā.

«Latio» pārstāvji norāda, ka arvien vairāk projektu attīstītāju izvērš plānus būvēt īres namus, taču esošais apmērs šobrīd vēl nav pietiekams, lai jūtami ietekmētu situāciju īres tirgū, tajā skaitā arī īres cenu līmeni.

Tomēr «Latio» pārskatā atzīmēts, ka jauno Rīgas Stradiņa universitātes kopmītņu būvniecība ar 130 numuriem Pārdaugavā jūtami samazināja vietējo Latvijas studentu interesi par dzīvokļu īri Pārdaugavā un centrā, savukārt ārvalstu studentu aktivitāte Rīgas centra dzīvokļu īres tirgū ir saglabājusies iepriekšējo gadu līmenī.

Rīgā ir pieprasīti kvalitatīvi izremontēti divu un trīs istabu dzīvokļi, kā arī dzīvokļi jaunajos projektos. Pieprasīti ir arī vienistabas dzīvokļi centrā.

Lielākais pieprasījums ir pēc lētākiem īres dzīvokļiem Rīgas centrā ar īres maksu no 300 līdz 500 eiro mēnesī vai mikrorajonos ar īres maksu no 200 līdz 400 eiro mēnesī.

Tipiska sērijveida divistabu dzīvokļa realizācijas laiks mikrorajonos ar tirgus pieprasījumam atbilstošu īres maksu parasti ir viena līdz divas nedēļas vai pat vēl ātrāk, teikts pārskatā.

Arī dārgākā segmentā Rīgas centrā un prestižo apkaimju jaunajos projektos ar īres maksu no 600 līdz 1000 eiro mēnesī piedāvājums pastāv, un īrniekam ir iespēja izvēlēties savām prasībām atbilstošu mājokli.

Nerezidentu vidū vēl joprojām pieprasīti ir lielas platības dzīvokļi Rīgas centra vēstniecību rajonā, tostarp gada sākumā īpaši jūtams bija Kanādas pilsoņu pieprasījums pēc četru-piecu guļamistabu dzīvokļiem.

Novērojams arī informācijas tehnoloģiju (IT) nozares viesstrādnieku pieplūdums no tādām valstīm kā Ukraina. Šis segments dod priekšroku ekonomiskākiem dzīvokļiem jaunajos projektos mikrorajonos, teikts pārskatā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu