LVM: Latvijas mežos šogad ir kavēta kaitēkļu attīstība

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Latvijas mežos šogad saistībā ar samērā vēsajiem laika apstākļiem ir kavēta kaitēkļu attīstība, kas vērtējams pozitīvi, sacīja Latvijas valsts mežu apsaimniekotāja «Latvijas valsts meži» (LVM) valdes loceklis Edvīns Zakovics.

«Šis gads no kaitēkļu izplatības samazināšanās viedokļa ir ļoti labs. Bija vēls un auksts pavasaris, nelīdzsvarota temperatūra un nevienai dzīvai radībai tas īsti nepatīk. Līdz ar to kaitēkļu attīstība šogad ir kavēta,» sacīja Zakovics.

Viņš piebilda, ka arī patlaban aukstās naktis ir labs laiks, lai kaitēkļu vairošanās būtu ierobežota.

LETA jau ziņoja, ka ceturto mēnesi pēc kārtas gaisa temperatūra Latvijā ir zemāka par 1981.-2010.gada vidējo rādītāju. Piemēram, Rīgā, Zemgalē un Latgalē jūlija pirmās desmit dienas bija divus trīs grādus vēsākas nekā ierasts, savukārt Kurzemē un lielā daļā Vidzemes gaisa temperatūra bija vienu līdz divus grādus zem normas.

Tāpat vēstīts, ka LVM apgrozījums pagājušajā gadā bija 256,87 miljoni eiro, kas ir par 1,8% mazāk nekā 2015.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās par 14,6% un bija 50,614 miljoni eiro, liecina informācija «Firmas.lv».

LVM izveidoti, lai apsaimniekotu valsts mežus - izsolītu ciršanas tiesības mežos, tos atjaunotu, nomātu medību platības utt. Kompānijas īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja - Zemkopības ministrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu