LVM: Latvija meža nozarē ir konkurētspējīgākā starp Baltijas valstīm

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvija meža nozarē ir konkurētspējīgākā starp Baltijas valstīm, sacīja Latvijas valsts mežu apsaimniekotāja «Latvijas valsts meži» (LVM) valdes loceklis Edvīns Zakovics.

«Neatkarības periodā esam ļoti labi attīstījušies un iemācījušies savu produkciju pārdot un konkurēt,» sacīja Zakovics.

Viņš piebilda, ka ikvienam nozares pārstāvim ir sava specifika. «Piemēram, mums ir ievērojama daļa Lielbritānijas būvniecības tirgū. Līdz ar to mūsu galvenie konkurenti ir tādas lielas kokrūpniecības valstis ar senām tradīcijām kā Zviedrija un Somija,» sacīja Zakovics.

Zakovics atzīmēja, ka Latvija joprojām arī importē attiecīgo resursu, kas atsaucas uz cenām Latvijā. Daļu koku Latvija ieved no Lietuvas, bet daļu - no Igaunijas.

«Lielākā importa koksnes plūsma pašlaik varētu būt no Lietuvas. Turienes koksnes tirgus modelis joprojām ir būvēts no virsmežniecībām, kuras rīko koksnes izsoles. Mēs esam spējīgi tajās kokus nopirkt un vest uz Latviju, lai tālāk no tiem gatavotu produkciju,» atzīmēja LVM valdes loceklis.

LVM izveidoti, lai apsaimniekotu valsts mežus - izsolītu ciršanas tiesības mežos, tos atjaunotu, nomātu medību platības utt. Kompānijas īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja - Zemkopības ministrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu