LMT grupa pirmajā pusgadā pēc apgrozījuma apsteigusi «Lattelecom» grupu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Mobilo sakaru operatora «Latvijas Mobilais telefons» (LMT) grupas apgrozījums šā gada pirmajos sešos mēnešos bija 97 miljoni eiro, kas ļāvis apsteigt līdzšinējo telekomunikāciju nozares līderi «Lattelecom» grupu, kuras apgrozījums gada pirmajā pusē sasniedza 90,6 miljonus eiro.

Salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, LMT grupas apgrozījums audzis par 9%, bet «Lattelecom» grupas apgrozījums sarucis par 5%.

Tikmēr «Lattelecom» grupas peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas jeb EBITDA pirmajos sešos mēnešos bija 32,7 miljoni eiro, kas ir vairāk nekā LMT grupai, kuras EBITDA sasniedza 30,6 miljonus eiro.

Raugoties gada griezumā, LMT grupas apgrozījums pēdējo reizi «Lattelecom» grupas apgrozījumu apsteidza 2009.gadā - toreiz LMT grupas apgrozījums sasniedza 151 miljonu latu (214 miljonus eiro), bet «Lattelecom» grupas apgrozījums bija 139 miljoni latu (197 miljoni eiro).

49% LMT kapitāldaļu pieder «TeliaSonera», 23% - «Lattelecom», 23% - valstij piederošajam «Latvijas Valsts radio un televīzijas centram» un 5% - Latvijas valstij. LMT grupas apgrozījums pagājušajā gadā bija 190 miljoni eiro, savukārt grupas tīrā peļņa bija 22,3 miljoni eiro.

«Lattelecom» pieder valstij Privatizācijas aģentūras personā (51%) un Skandināvijas koncerna «Telia Company» meitasuzņēmumam «Tilts Communications» (49%). «Lattelecom» grupas apgrozījums pērn bija 193,25 miljoni eiro, bet peļņa bija 32 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu