Palešublokuražotājs «Baltic Block» ar «Altum» kredīta garantiju no «Citadeles» piesaista 3,2 miljonus eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Inovatīvaispalešublokuražotāja SIA «Baltic Block», izmantojot AS «Attīstības finanšu institūcija Altum» («Altum») kredīta garantiju 2,3 miljonu eiro apmērā, uzņēmuma tālākai izaugsmei piesaistījis bankas «Citadele» finansējumu 3,2 miljonu eiro apjomā, aģentūru LETA informēja «Altum».

Jaunās investīcijas ļaus paplašināt uzņēmuma ražošanas kapacitāti ar vēl divām ražošanas līnijām, kā arī palīdzēs palielināt eksportētās produkcijas apjomu.

«Baltic Block»palešublokuražotne un koģenerācijas stacija, kas pirms četriem gadiem tika atklāta Sauleskalnā, ir unikāla rūpnīca visā Ziemeļeiropā, kaspalešublokusražo no mazvērtīgas koksnes, izmantojot inovatīvo karstās ekstrūzijas metodi. Rūpnīca darbojas visu gadu, 24 stundas diennaktī un 95% no savas saražotās produkcijas eksportē uz 20 pasaules valstīm. Piesaistītās investīcijas vairāk nekā piecu miljonu eiro apmērā nodrošinās sestās un septītās ražošanas līnijas pievienošanu.

«Baltic Block» direktors Andis Šķēle norādīja, ka «Altum» atbalsts garantijas veidā uzņēmumam bija ļoti būtisks, jo tas nodrošināja iespēju saņemt bankas «Citadele» finansējumu nepieciešamajā brīdī. Ražošanas līniju paplašināšana nodrošinās uzņēmuma straujās izaugsmes turpināšanu un ļaus paplašināt mūsu produkcijas eksporta apjomu.

«Altum» valdes locekle Inese Zīle skaidroja, ka «Altum» garantija sniedz bankai drošības sajūtu, investējot apjomīgus līdzekļus straujas izaugsmes projektā, savukārt uzņēmējam nodrošina iespēju saņemt investīcijas nepieciešamajā brīdī un apjomā.

Savukārt bankas «Citadele» Uzņēmumu apkalpošanas direkcijas vadītāja Sanita Bajāre piebilda, ka «Baltic Block» attīstība bija loģisks solis, jo bija sasniegtas maksimālās ražošanas jaudas, kā arī ražošanas attīstība dod iespējas ne tikai ražot vairāk, bet arī uzlabot energoefektivitāti. Pēc ieguldījumu veikšanaspalešublokuražošanas kapacitāte palielināsies par 27%.

Jau vēstīts, ka «Baltic Block» projekts tika sākts 2010.gadā Madonas novada Sauleskalnā, kopumā ieguldot 20 miljonus eiro, no kuriem līdzfinansējumu nodrošināja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras administrētie Eiropas Savienības fondi, kā arī «Nordea» banka.

«Baltic Block» koka paletes tika ražotas pēc īpašas tehnoloģijas no mazvērtīgas koksnes. Atšķirībā no tradicionālajiem kokapalešublokiem, kas tiek ražoti no liela izmēra brusām jeb augstas kvalitātes koksnes, «Baltic Block»blokusražo no dedzināmās koksnes. Tādā veidā gada laikā uzņēmums plānojis lietderīgi izmantot līdz pat 100 000 kubikmetru malkas.

Kā liecina «Firmas.lv» dati, «Baltic Block» apgrozījums 2016.gadā bija 12,09 miljoni eiro salīdzinājumā ar 9,62 miljoniem pirms gada, savukārt pērn uzņēmumiem izdevies izkļūt no zaudējumiem, nopelnot 744 989 eiro. 2015.gadu «Baltic Block» noslēdza ar 30 669 eiro zaudējumiem.

«Firmas.lv» informācija liecina, ka «Baltic Block» pamatkapitāls ir 4 624 300 eiro un visas daļas pieder AS «Būvniecības un attīstības projekti», kurā līdzīpašnieki ir ekspremjera Andra Šķēles brālis Edgars Šķēle un viņa dēls Andis Šķēle.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu