Apdrošinātājam BTA pievienos «InterRisk Vienna Insurance Group»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Austrijas «Vienna Insurance Group AG» (VIG) ietilpstošajai risku apdrošināšanas kompānijai «BTA Baltic Insurance Company» (BTA) pievienos risku apdrošinātāju «InterRisk Vienna Insurance Group» (iepriekš «Baltikums Vienna Insurance Group»), pavēstīja BTA pārstāvji.

(Pievienota 5.rindkopa.)

Kompānijā norādīja, ka BTA tiks pievienots «InterRisk Vienna Insurance Group» Latvijas bizness un infrastruktūra, savukārt «InterRisk Vienna Insurance Group» Lietuvas filiāle tiks pievienota BTA Lietuvas filiālei. Šis process tiks veikts atbilstoši normatīvo aktu prasībām un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas uzraudzībā.

Tāpat BTA pārstāvji atzīmēja, ka esošie apdrošināšanas un sadarbības līgumi paliks spēkā, jo saistības tiks pārmantotas, kas nozīmē, ka līdzšinējās «InterRisk Vienna Insurance Group» tiesības un pienākumi attiecībā uz Baltijas valstu tirgiem pāries BTA. Pievienošanās tiks pabeigta pēc tam, kad tiks noslēgts uzņemto saistību ieviešanas izpildes process Konkurences padomes pārraudzībā.

«Līdz ar «InterRisk Vienna Insurance Group» pievienošanu mēs būsim Baltijas tirgus līderi ar plašāko partneru un klientu apkalpošanas centru tīklu visā Baltijā, nodarbinot vairāk nekā 1300 darbinieku,» sacīja BTA valdes priekšsēdētājs Jānis Lucaus, atzīmējot, ka kompānija vienlaikus aktīvi turpinās uzlabot arī digitalizācijas procesus.

Savukārt «InterRisk Vienna Insurance Group» valdes priekšsēdētājs Eduards Reinicāns norādīja, ka vairāk nekā divu desmitgažu laikā «InterRisk Vienna Insurance Group» ir kļuvis par spēcīgu tirgus dalībnieku ar plašiem risku apdrošināšanas izplatīšanas kanāliem Latvijā. «Mums ir patiess gods pievienoties BTA, kas sevi jau pierādījusi ne tikai Baltijas nedzīvības apdrošināšanas tirgū, bet arī atzinīgi novērtēta visā VIG grupā,» viņš sacīja.

Pēc «InterRisk Vienna Insurance Group» pievienošanas BTA arī turpmāk saglabās esošo nosaukumu, zīmolu un jauno vizuālo identitāti, turpinot līdzšinējo uzņēmuma stratēģiju, stiprinot pozīcijas tirgū un nodrošinot ilgtermiņa izaugsmi un rentablitāti.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2016.gadā 24.augustā par BTA lielāko akcionāru kļuva VIG, iegādājoties 90% akciju, savukārt 10% kompānijas akciju pieder apdrošinātājam «Balcia Insurance». Vienlaikus VIG ir vienīgais «InterRisk Vienna Insurance Group» (iepriekš «Baltikums» un «Baltikums Vienna Insurance Group») akcionārs.

VIG grupā ietilpst apmēram 50 apdrošināšanas sabiedrību 25 valstīs. Kompānijas akcijas kotē Vīnes un Prāgas biržā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu