OCTA pirmajā pusgadā apdrošinātājiem radījusi zaudējumus € 6,2 miljonu apmērā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas apdrošināšanas sabiedrību zaudējumi no transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās atbildības (OCTA) apdrošināšanas šogad pirmajos sešos mēnešos bija 6,2 miljoni eiro, kas par apmēram 2% mazāk nekā 2016.gada attiecīgajā periodā, pavēstīja Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojā (LTAB).

«Nozare joprojām turpina strādāt ar zaudējumiem, tomēr ir vērojama situācijas stabilizēšanās, ko apliecina arī zaudējumu apmēra samazināšanās, salīdzinājumā ar pērnā gada pirmo pusgadu. Tas lielā mērā saistīts gan ar šogad novērojamo OCTA polišu cenu kāpumu, gan arī ar apdrošināšanas sabiedrību darbības efektivitātes palielināšanos,» sacīja LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

Pēc LTAB datiem, salīdzinājumā ar 2016.gada pirmo pusgadu par 659 gadījumiem palielinājies notikušo ceļu satiksmes negadījumu skaits, par kuriem apdrošinātājiem iesniegti zaudējumu pieteikumi.

2017.gada pirmajā pusgadā apdrošināšanas atlīdzībās kopā izmaksāti 22,89 miljoni eiro, kas ir par 2,38 miljoniem eiro vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Savukārt vidējās atlīdzības izmaksas lielums par šogad pirmajā pusgadā notikušajiem apdrošināšanas gadījumiem bija 877 eiro, kas, salīdzinot ar 2016.gada sešiem mēnešiem, ir pieaugums par 54,37 eiro.

Pagājušā gada pirmajā pusgadā Latvijas apdrošinātāju zaudējumi no OCTA apdrošināšanas bija 6,325 miljoni eiro.

Latvijā OCTA apdrošināšanu piedāvā 10 risku apdrošināšanas kompānijas.

LTAB nodrošina OCTA apdrošināšanas sekmīgu darbību valstī. OCTA Latvijā tika ieviesta 1997.gadā, lai nodrošinātu ceļu satiksmes negadījumā cietušo trešo personu interešu aizsardzību. Sākotnēji birojs darbojās Finanšu ministrijas pakļautībā, bet kopš 2004.gada tā ir neatkarīga institūcija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu