«Inbokss» īpašnieks: «ss.lv» tirgus vērtība varētu būt ap 40 miljoniem eiro

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sludinājumu portāla «ss.lv», kura saimniecisko darbību Valsts ieņēmumu dienests (VID) lēmis apturēt, tirgus vērtība patlaban varētu būt ap 40 miljoniem eiro, sacīja augsto tehnoloģiju uzņēmuma SIA «Inbokss» īpašnieks Andris Griķis.

Pirms vairākiem gadiem «Inbokss» vēlējies nopirkt «ss.lv» un piedāvāja portāla līdzīpašniekam Jurim Līnim 20 miljonus eiro.

Brīfingā, kurā interneta nozares eksperti skaidroja iespējamo ietekmi uz Latvijas uzņēmējdarbības vidi un sabiedrību kopumā, kas varētu rasties pēc Valsts ieņēmumu dienesta lēmuma apturēt sludinājumu portāla «ss.lv» saimniecisko darbību, «Internet» jurists Māris Ruķers sacīja: ņemot vērā to, ka tiesa maija beigās ir pieņēmusi SIA «Internet» prasību pret Valsts ieņēmumu dienestu (VID), visām pret «Internet» vērstajām darbībām patlaban nav pamata.

Uzņēmums līdz šim ir sniedzis visu pieprasīto informāciju gan no VID, gan Valsts policijas, jo pieprasījumi bija individuāli, samērīgi un par konkrētām personām.

Arī zvērināts advokāts Jānis Zelmenis uzskata, ka dienesta prasībām neesot pamata. Viņš skaidroja, ka šāda lēmuma nepieciešamību jāskaidro pēc samērības principa - vai, dzenoties pakaļ vairākiem auto tirgotājiem, nepieciešams iznīcināt uzņēmumu? «Nevajag šaut ar lielgabaliem pa zvirbuļiem,» pauda Zelmenis.

Viņš arī atgādināja, ka uzņēmums iepriekš ir sniedzis informāciju, kas iestādēm nepieciešama, bet šoreiz ir runa par informācijas blāķi. Tāpat svarīgi vērtēt šo jautājumu no privātpersonu datu aizsardzības viedokļa.

Vērtējot kopainu, Griķis norādīja, ka Latvijā, «neskatoties uz nulles atbalstu» no valsts, IT industrija attīstās, taču šāds lēmums ir pliķis sejā IT industrijai. «Šajā gadījumā apturēta saimnieciskā darbība nodokļu maksātājam,» teica Griķis.

Viņš arī akcentēja: IT industrija ir mobila - turpinoties šādai attieksmei, Latviju varot pamest arī citi IT uzņēmumi.

Nozares eksperti pauda arī sašutumu par pašu VID lēmumu apturēt sludinājumu portāla darbību pirms tiesas lēmuma, kurā uzņēmums apstrīdējis VID prasību sniegt informāciju.

Ziņots, ka Valsts ieņēmumu dienests (VID) nolēmis apturēt Latvijas lielākā sludinājumu portāla «ss.lv» darbību saistībā ar tā atteikšanos sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem. VID apturējis arī ar «ss.lv» īpašniekiem saistītā uzņēmuma SIA «Internet» saimniecisko darbību. «Internet» 1.augustā pieņemto VID lēmumu par «Internet» saimnieciskās darbības apturēšanu 3.augustā ir pārsūdzējusi VID ģenerāldirektorei Ilzei Cīrulei.

VID nosūtītajā pieprasījumā par sludinājumu portāla «ss.lv» bloķēšanu minēta vēl virkne ar SIA «Internet» saistītu domēna vārdu. Bez «ss.lv» iesniegumā minēti arī «2000.lv», «auto.lv», «dch.lv», «dorfman.lv», «doska.lv», «firenet.lv», «ftp.lv», «inet.lv», «internet.lv», «kasko.lv», «madam.lv», «moneta.lv», «multisistema.lv», «myphoto.lv», «netmail.lv», «noma.lv», «octa.lv», «pulse.lv», «showbar.lv», «sludinajumi.lv», «sound.lv», «sys.lv» un «titans.lv».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu