Ar bankas kredītu 5D kino uzņēmums paplašinās

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Uzņēmums «Look at Riga», kas Rīgas ciemiņiem un iedzīvotajiem piedāvā iespēju noskatīties 5D kino, rudenī sāks darbu jaunās telpās Rīgā un ir uzsācis šo pakalpojumu eksportēt arī uz citām Eiropas valstīm.

Ar bankas Citadele kredītu 115 000 eiro apmērā uzņēmums veic remontu jaunajās telpās Melngalvju namā un iegādājies jaunu tehniku, lai šo pakalpojumu varētu arī eksportēt. Bankas Citadele Uzņēmumu apkalpošanas departamenta vadītāja Sanita Bajāre uzskata, ka «finansējums būs labs atspēriena punkts, lai realizētu tālredzīgos uzņēmuma plānus, pilnveidotu 5D kino telpas un nodrošinātu vēl labāku filmu translēšanas kvalitāti ne tikai Latvijā, bet arī ārpus mītnes zemes robežām.»

«Look at Riga» producents un režisors Arnis Aspers stāsta: «Projektu vēlamies veidot kā eksporta produktu arī citās pasaules valstīs. 2016. gadā īstenojām projektu Portugālē, pilsētā Porto. Pašlaik tiek veiktas sarunas par projekta atklāšanu Lisabonā, Madeirā un Azoras salās. Paralēli tiek komunicēts ar Krieviju – Sanktpēterburgu, Maskavu un Kazaņu, kā arī Gruziju. Šo projektu vēlamies attīstīt daudz kur citur pasaulē. Plāni ir lieli, projekts ir sarežģīts un tamdēļ ir nepieciešams finansējums, lai to varētu pilnvērtīgi attīstīt.»


No 2013. gada «Look at Riga» realizēja pilota projektu, darbojoties Okupācijas muzeja telpās. Interesentiem tiek piedāvāta 5D daudzdimensiju filma, atspoguļojot desmit minūšu lidojumu virs Rīgas. Filmas vērošana papildināta ar tādiem klātbūtnes efektiem kā kustību imitācija, paātrinājums, vēja brāzmas un ūdens šaltis. Rudenī «Look at Riga» sāks savu darbu jaunās telpās Melngalvju namā. Šeit «Look at Riga» varēs piesaistīt vairāk skatītājus, izmantojot esošās vietas potenciālu, pateicoties jaunajai kino zālei ar labu akustiku, 5D audio un vizuālajām tehnoloģijām, kā arī jaunizveidotajai filmai.


«Šis gads uzņēmumam «Look at Riga» sācies necerēti labi, pieprasījums pēc pakalpojuma ir kāpis. Pateicoties mūsu izveidotajai reklāmas koncepcijai - «Smile walking media», jūlija laikā apgrozījums audzis par 120%, 5D kino apmeklējuši aptuveni 2 800 skatītāju, savukārt informatīvajā mākslas telpā viesojušies no 8 000 līdz 9 000 interesentu. Līdz šim brīdim, raugoties no «Look at Riga» pastāvēšanas brīža, seansus ir apmeklējuši aptuveni 120 000 līdz 150 000 skatītāju. Gadā informatīvajā mākslas telpā «Look at Riga» viesojušies 300 000 cilvēku – daļa no tiem apmeklējuši 5D kino, daļa interesējušies par citiem pakalpojumiem. 80% no apmeklētājiem ir ārzemnieki – lielākoties no Krievijas, Skandināvijas un Vācijas,» saka Arnis Aspers.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu