Kanādas karavīri paaugstinājuši aktivitāti Rīgas dzīvokļu īres tirgū

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šā gada otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar pirmo ceturksni paaugstinājusies klientu interese par īres dzīvokļiem Rīgā dažādās cenu un dzīvokļu kategorijās, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Ober-Haus» mājokļu tirgus pārskatā.

Otrajā ceturksnī novērots augsts īres dzīvokļu pieprasījums no nerezidentiem, kas pārceļas dzīvot uz Rīgu saistībā ar darba komandējumiem, piemēram, Kanādas karavīri, kas ieradušies stiprināt NATO klātbūtni Latvijā.

Jau šobrīd ir pieprasījumi no studentiem, kas meklē dzīvokļus (divas-trīs guļamistabas) īrei no septembra sākuma, norāda «Ober-Haus». Dažos gadījumos studenti slēdz īres līgumus jau šobrīd, maksājot pāris mēnešus īres maksu, pat nedzīvojot attiecīgajā dzīvoklī, kaut arī faktiski dzīvoklis nepieciešams tikai no septembra sākuma.

Vietējie iedzīvotāji meklē lētākus variantus īrei. Pārsvarā tie ir divistabu dzīvokļi cenu kategorijā no 200 eiro līdz 450 eiro, bet piedāvājums šādiem dzīvokļiem ir neliels, teikts pārskatā.

Visvairāk interesējošie rajoni, kurā vietējie iedzīvotāji labprāt dzīvotu, ir pilsētas centrs, Teika, Āgenskalns.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu