«Ober-Haus»: Biroju nomas tirgū daudzi nomnieki nevar atrast atbilstošas telpas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Biroju telpu nomas tirgū pieprasījums nedaudz pārsniedz piedāvājumu, bet aktivitāte ir salīdzinoši zema. Daudzi potenciālie nomnieki nevar atrast telpas atbilstoši prasībām un vai nu nākas lēmumu atlikt, vai nu samazināt prasības, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Ober-Haus» komercplatību tirgus pārskatā.

Šā gada otrais ceturksnis biroju telpu tirgū ir bijis vidēji aktīvs, teikts pārskatā. Nomas maksas ir saglabājušās iepriekšējā ceturkšņa līmenī - A klases biroju segmentā vidēji tās ir robežās no 10 eiro līdz 15 eiro par vienu kvadrātmetru, augstākā nomas maksa par A klases biroju ir 17 eiro par vienu kvadrātmetru, savukārt B klases biroju segmentā nomas maksas ir robežās no septiņi līdz 11 eiro par kvadrātmetru.

Vidējās apsaimniekošanas izmaksas A un B klases biroju centros ir robežās no 0,95 eiro līdz 4,5 eiro par kvadrātmetru mēnesī.

Lielākais pieprasījums tirgū ir pēc maziem B klases birojiem platībā no 80 līdz 120 kvadrātmetriem Rīgas centrā vai tuvajā centrā par nomas maksu ne augstāku par astoņiem eiro kvadrātmetrā ar vieglu piekļūšanu klientiem.

«Ober-Haus» pārskatā norādīts, ka potenciālajiem nomniekiem aizvien pievilcīgāks kļūst Skanstes ielas rajons, kas attīstoties pamazām kļūst par pilsētas centrālo darījumu rajonu.

Joprojām ir pieprasījums pēc biroju telpām A klases biroju centros platībā no 200 līdz 350 kvadrātmetriem, bet piedāvājums ir ierobežots.

Pastiprinājusies interese pēc kvalitatīvām biroja telpām A un B+ klases biroju centros platībās virs 600 kvadrātmetriem. Ja līdz šim šāds piedāvājums ir bijis ierobežots, tad situācija uzlabosies ar nomnieku pārcelšanos uz jauno A klases biroju ēku «Place Eleven» Sporta ielā 11, jo tiks atbrīvotas kvalitatīvas telpas citos biroju centros.

Tāpat arī saglabājas pieprasījums pēc biroju ēku iegādes gan kā investīciju objektiem, gan pašu kompānijas vajadzībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu