Apdrošinātājs: Nelaimes gadījuma apdrošināšanas segumā arvien biežāk vēlas iekļaut netradicionālus sporta veidus (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Nelaimes gadījuma apdrošināšanas segumā arvien biežāk klienti vēlas iekļaut netradicionālus sporta veidus, atzina risku apdrošināšanas kompānijas «Gjensidige» Latvija filiāles Mārketinga nodaļas vadītāja Madara Mangina.

Viņa norādīja, ka papildu klasiskiem sporta veidiem, kā futbols, basketbols, teniss un peldēšana, aizvien biežāk iedzīvotāji vēlas aktīvās atpūtas riskos iekļaut mazpazīstamus un daudziem pat nedzirdētus sporta veidus, tostarp starp sporta veidiem, kas pēdējos gados piepulcējušies klasiskajiem sporta veidiem, iegādājoties nelaimes gadījuma apdrošināšanu, ir roll balls (indiešu sporta veids), lakross, ledus burāšana, ziemas frīstails (slēpošana) un pentanka.

«Gjensidige» Latvijas filiāles pārstāvji prognozēja, ka arī turpmāk šī tendence turpināsies, un tas ir skaidrojams gan ar pēdējos gados strauji pieaugošo iedzīvotāju vēlmi pievērsties fiziskām aktivitātēm, gan ar plašo informācijas pieeju un vēlmi atšķirties.

«Nelaimes gadījumu apdrošināšanu visbiežāk izvēlas cilvēki, kuri ikdienā saskaras ar regulārām fiziskām aktivitātēm, vai viņu darba specifika var radīt draudus veselībai. Pārējie iedzīvotāji, lai nodrošinātos pret neparedzētiem izdevumiem, kas gadījušies kāda nelaimes gadījuma dēļ, apdrošināšanu izvēlas salīdzinoši retāk,» atzīmēja «Gjensidige» Latvijas filiāles Personu apdrošināšanas nodaļas vadītāja Ludmila Ščegoļeva.

Kompānijā arī norādīja, ka vēlamo sporta veidu izvēli nelaimes gadījumu apdrošināšanā lielākoties nosaka sezonalitāte. Ziemā visbiežāk cilvēki apdrošinās pret traumām, kuras var gūt slēpojot, braucot ar snovbordu, vadot sniega motociklu, bet vasarā vispopulārākie sporta veidi ir volejbols, futbols, skrituļslidošana un visa veida ūdens sporta veidi.

2017.gada pirmajā ceturksnī «Gjensidige» Latvijas filiāle kopumā nelaimes gadījumu apdrošināšanā atlīdzībās izmaksājusi par 15% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Visbiežākās traumas, kas tiek gūtas aktīvās atpūtas laikā, ir ekstremitāšu traumas, sastiepumi, mežģījumi, lūzumi, arī galvas un mugurkaula traumas.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2016.gada rudenī Latvijā strādājošā apdrošināšanas kompānija «Gjensidige Baltic» tika pievienota Lietuvas kompānijai «Gjensidige». Tādējādi no 2016.gada novembra Baltijas valstīs «Gjensidige» strādā ar tās galveno biroju Lietuvā un filiālēm Latvijā un Igaunijā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu