«Dobeles dzirnavnieks»: Graudu kulšana ilgs vismaz līdz septembra vidum; raža būs laba

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vitaly Timkiv/TASS/Scanpix

Ņemot vērā graudu ražas ievākšanas novēlošanos laika apstākļu dēļ, graudu kulšana Latvijā šogad ilgs vismaz līdz septembra vidum, prognozēja Latvijā lielākā graudu pārstrādes uzņēmuma «Dobeles dzirnavnieks» valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils.

Viņš pastāstīja, ka, neraugoties uz pavasara salnu un vēsās vasaras dēļ iekavējušos graudu veģetāciju, patlaban graudu kulšana norit pilnā sparā. Tā kā zemnieki uz saviem laukiem strādā diennaktīm, «Dobeles dzirnavnieks» ir elastīgs un graudu pieņemšanas laiku pielāgojis kulšanas intensitātei. «Ir dienas, kad Dobeles pieņemšanas punktā tiek ievestas pat 10 000 un vairāk tonnas graudu, kas ir ārkārtīgi liels daudzums ne tikai Latvijas, bet visas Eiropas mērogā,» pastāstīja «Dobeles dzirnavnieka» valdes priekšsēdētājs.

Viņš piebilda, ka vēlu sākusies šogad graudu kulšana ilgs vismaz līdz septembra vidum. «Kopumā prognozējam, ka raža būs laba. Graudi ir labas kvalitātes,» sacīja Amsils.

Viņš arī pastāstīja, ka konkurence graudaugu pārstrādes jomā patlaban ir sīva, un «Dobeles dzirnavnieks» konkurē ne tikai ar vietējiem uzņēmumiem, bet konkurence ir arī Baltijas un Eiropas līmenī.

Jau ziņots, ka «Dobeles dzirnavnieks» pagājušajā gadā strādāja ar 89,771 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 8,9% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa augusi 2,4 reizes - līdz 2,713 miljoniem eiro, liecina «Firmas.lv» dati.

«Dobeles dzirnavnieks» ir reģistrēts 1991.gadā, un tā apmaksātais pamatkapitāls ir 3,78 miljoni eiro. Uzņēmuma galvenie darbības virzieni ir galvenie darbības virzieni ir visa veida kviešu miltu, mannas, miltu maisījumu, makaronu, graudaugu pārslu, putraimu un dzīvnieku barības ražošana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu