«Brīvais vilnis»: Latvijā pēdējo desmit gadu laikā ir uzlabojusies zivju konservu kvalitāte (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijā pēdējo desmit gadu laikā ir uzlabojusies zivju konservu kvalitāte, intervijā aģentūrai LETA sacīja zivju pārstrādes uzņēmuma «Brīvais vilnis» valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris.

Viņš teica, ka Latvijā ražoto zivju konserviem ir konkrēts lietotāju kontingents. Ja tirgū parādās nekvalitatīvs produkts, kas liek patērētājam vilties, zivju konservu patērētāju skaits sarūk - patērētājs pēc nekvalitatīva produkta iegādes vairs nepērk neviena konservu ražotāja produkciju. Tāpēc negodprātīgus ražotājus ir svarīgi sodīt.

Babris arī atgādināja, ka padomju laikos konservi bija unificēts produkts, un visi produkti vairāk vai mazāk atbilda valdības noteiktajam standartam. Tā kā neatkarības laikā kvalitātes «groži» tika palaisti vaļā, un tirgū ienāca sliktas kvalitātes produkti, pieprasījums pēc konserviem saruka. Tomēr kopumā Latvijā zivju konservu kvalitāte pēdējo desmit gadu laikā ir uzlabojusies.

«Brīvā viļņa» valdes priekšsēdētājs arī atzīmēja, ka Latvijas zivrūpnieku savienībā regulāri tiek runāts par nepieciešamību ieviest standartus zivju konserviem, taču par to līdz šim nav izdevies vienoties.

Savukārt, runājot par pieprasītākajiem zivju konserviem, Babris atzīmēja, ka no «Brīvā viļņa» ražotās produkcijas ļoti labs noiets ir skumbrijai - gan filejām, gan konserviem eļļā un tomātu mērcē. Tāpat labs noiets ir šprotēm, apceptajām brētliņām, pastētei. No cenas ziņā lētākiem produktiem diezgan labi sokas arī ar zivju tefteļu realizāciju.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka pagājušā gadā «Brīvais vilnis» strādāja ar apgrozījumu 5,43 miljonu eiro apmērā, kas ir par 24,6% mazāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma zaudējumi samazinājās par 12,7% - līdz 664 368 eiro.

Kompānijas lielākie īpašnieki pastarpināti ir uzņēmēji Valērijs Belokoņs un Vilorijs Belokoņs. Kompānijas akcijas kotē «Nasdaq Riga» otrajā sarakstā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu