Vilgerts: «Atkritumu biznesā» konsolidācija ir laika jautājums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Konsolidācijas process, kad lielākās kompānijas paplašina savu darbības lauku, pārpērkot mazākās kompānijas, Latvijas atkritumu biznesā ir laika jautājums, intervijā aģentūrai LETA stāstīja Latvijas Atkritumu saimniecības uzņēmumu asociācijas (LASUA) valdes priekšsēdētājs Jānis Vilgerts.

Vilgerts atzīmēja, ka konsolidācijas process patlaban jau notiek, bet to nedaudz palēnina tas, ka mazākās kompānijas sagaida lielāku cenu, nekā par to biznesu varētu maksāt.

«Taču ir skaidrs, ka konsolidācija notiks. Tas ir tikai laika jautājums,» prognozēja Vilgerts.

Patlaban sarunas ar kādiem mazākiem tirgus dalībniekiem aktīvāk veic «Eco Baltia», «Clean R» un «Ragn-Sells», kas ir patlaban lielākie tirgus dalībnieki.

LASUA ir sabiedriska organizācija, kas dibināta 1996.gadā. Asociācijā ir vairāk nekā 50 biedri, kas kopumā aizņem vairāk nekā 95% no kopējā Latvijas tirgus apjoma. LASUA biedri ir profesionāli uzņēmumi, kas nodarbojas ar sadzīves un bīstamo atkritumu apsaimniekošanu, savākšanu, uzglabāšanu, apstrādi, pārkraušanu, pārstrādi, apglabāšanu un rūpniecisko atkritumu izvešanu, kā arī sniedz virkni citus komunālos pakalpojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu