Laikraksts: «Ericsson» varētu likvidēt līdz 14 000 darbvietu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Zviedrijas telekomunikāciju aprīkojuma ražotājs «Ericsson» apsver iespēju pasaulē likvidēt līdz 14 000 darbvietu, tādējādi cenšoties samazināt izdevumus, ceturtdien ziņo laikraksts «Svenska Dagbladet».

Laikraksts norāda, ka lielākā daļa darbvietu varētu tikt likvidēta Eiropas un Latīņamerikas struktūrvienībās, kurās nodarbināti 53 000 cilvēku un kur samazinājies tirdzniecības apjoms.

«Tas būtībā nozīmēs biznesu slēgšanu vairākās valstīs, kur strauji samazinājies pārdošanas apjoms,» laikrakstam pavēstījis kāds informācijas avots.

Tikmēr citi mediji ziņo, ka uzņēmums varētu likvidēt līdz pat 25 000 darbvietu no kopējā aptuveni 109 000 darbvietu skaita.

Zviedrija, visticamāk, tiks pasargāta no darbvietu likvidēšanas, jo tajā tiek veiktas plašas izpētes un izstrādes darbības, norāda mediji.

«Ericsson» šā gada otrajā ceturksnī strādājis ar viena miljarda kronu (105,2 miljonu eiro) tīrajiem zaudējumiem, kas galvenokārt tiek skaidroti ar vājo tirdzniecības apjomu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu