Eksperts: Cilvēki arvien ātrāk maina veco elektroniku vai sadzīves tehniku pret jaunu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Laiks no elektronikas vai sadzīves tehnikas iegādes brīža līdz tās aizstāšanai ar jaunu, kļūst arvien īsāks, aģentūrai LETA sacīja «Samsung Electronics Baltics» sadzīves tehnikas direktors Baltijā Sergejs Kostjučenko.

«Cilvēki maina mobilo telefonu vidēji pēc pusotra līdz diviem gadiem, datoru - pēc četriem gadiem, televizoru - pēc sešiem līdz septiņiem gadiem, ledusskapji kalpo desmit gadus. Tomēr redzam, ka šim laika periodam ir tendence samazināties,» sacīja «Samsung» pārstāvis.

Kā iemeslu tam Kostjučenko minēja gan cenu samazinājumu, gan dažādas ierīču noietu veicinošus piedāvājumus, gan jaunas paaudzes patērētāju parādīšanos. «Jaunā paaudze visu īrē, viņiem vairs nav tik svarīgi būt kaut kā īpašniekiem. Viņi viegli maina ierīces, dzīvesvietas, un, ņemot to vērā, jāmainās arī mums, kā ražotājiem,» atzina eksperts.

«Igaunijā kopā ar «Euronics» testējam programmu, kuras ietvaros pircējs iegādājas jaunu televizoru, paraksta līgumu uz četriem gadiem, maksā pārdesmit eiro mēnesī, bet, kad paiet divi gadi, var uz tiem pašiem noteikumiem paņemt pilnīgi jaunu televizoru. Tādējādi samazinām televizoru maiņas ciklu, bet cilvēkam visu laiku pieeejama jaunākā tehnika,» sacīja Kostjučenko.

SIA «Samsung Electronics Baltics» ir Dienvidkorejas tehnoloģiju uzņēmuma «Samsung» pārstāvniecība Latvijā. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 281,016 miljoni eiro, bet peļņa - 5,308 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu