«A Aptiekas» plāno iegādāties jaunus aptieku uzņēmumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Aptieku tīklu «Apotheka» pārvaldošais uzņēmums SIA «A Aptiekas» plāno iegādāties jaunus aptieku uzņēmumus, apliecināja uzņēmuma valdes loceklis Jānis Kūliņš.

To paredz uzņēmuma stratēģija. «Uzņēmuma stratēģiskais mērķis ir savas tirgus daļas palielināšana, tai skaitā iegādājoties jaunus uzņēmumus, līdz ar to arī nākotnē plānojam iegādāties jaunus aptieku uzņēmumus,» teica Kūliņš.

Tiesa, viņš neatklāja, vai uzņēmums patlaban ir kādā konkrētā sarunu vai pirkšanas un pārdošanas darījumu procesā.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, 1.septembrī «A Aptiekas» pabeidza reorganizāciju, pievienojot sev uzņēmumu SIA «A.Baļuka privātaptieka».

Kūliņš stāstīja, ka uzņēmumam «A.Baļuka privātaptieka» piederēja divas aptiekas, kas atrodas Liepājā. Abas aptiekas kopš šī gada marta darbojas ar zīmolu «Apotheka».

«Šī darījuma noslēgšana ir kā loģisks solis uzņēmuma darbības paplašināšanā, tai skaitā Latvijas reģionos,» uzsvēra Kūliņš, neatklājot sīkāku informāciju par konkrētā darījuma detaļām.

Kā ziņots, «A Aptieka» apgrozījums pērn bija 38,157 miljoni eiro, kas ir par gandrīz 12% vairāk nekā 2015.gadā, bet peļņa pērn bija 445 967 eiro, kas ir četrkārtīgs pieaugums. Uzņēmuma apgrozījums 2015.gadā bija 34,085 miljoni eiro, bet peļņa - 110 479 eiro.

Uzņēmums «A Aptiekas» dibināts 2005.gada 25.janvārī, un tā pamatkapitāls ir 284 704 eiro. Uzņēmums «A Aptiekas» pieder SIA «Magnum Medical», kas savukārt pieder Igaunijas kompānijai «Magnum».

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, «A.Baļuka privātaptiekas» apgrozījums pērn bija 816 745 eiro, bet peļņa - 41 478 eiro. SIA «A.Baļuka privātaptieka» dibināta 1992.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls bija 2844 eiro. «A Aptiekas» par šī uzņēmuma īpašnieku kļuva šī gada 8.martā. Pirms tam šis uzņēmuma piederēja SIA «ABTI», kuras vienīgais īpašnieks ir Ivars Reimandovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu