«Jaunpils pienotavai» izdevies atrast alternatīvu siera eksportam uz Krieviju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Piena pārstrādes uzņēmums «Jaunpils pienotava» atradis alternatīvu siera eksportam uz Krieviju, un šobrīd uzņēmuma saražotais biezpiens un siers ir pieprasīts Vācijā, ASV un virknē citu valstu, informēja Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijā (LLKA).

«Piena ceļš» valdes priekšsēdētājs Raimonds Misa sacīja, ka gan kooperatīvs «Piena ceļš», gan tam piederošais piena pārstrādes uzņēmums «Jaunpils pienotava» ir veiksmīgi pārvarējuši grūtības, ko radīja iepriekšējā piena krīze.

«Mums ir izdevies ievērojami kāpināt «Jaunpils pienotavas» [2016.gada] peļņu, jo veiksmīgi esam strādājuši gan vietējā, gan eksporta tirgos. Esam atraduši alternatīvu siera eksportam uz Krieviju un šobrīd mūsu saražotais biezpiens un siers ir pieprasīts Vācijā, ASV un virknē citu valstu,» sacīja Misa.

LLKA informēja, ka «Jaunpils pienotava» aizvadīto gadu noslēgusi ar 829 289 eiro peļņu, no kuras lielāko daļu jeb 754 289 eiro «Piena ceļš» nolēmis ieguldīt uzņēmuma tālākajā attīstībā - biezpiena ražošanas jaudu palielināšanā par 30% un ūdens apgādes un notekūdeņu attīrīšanas iekārtu modernizēšanā, bet 75 000 eiro «Piena ceļam» izmaksāti dividendēs.

LLKA norāda, ka šādas summas izmaksa pierāda, ka zemniekiem piederoša piena pārstrāde spēj darboties veiksmīgi un dot labumu tā īpašniekiem.

Misa prognozēja, ka šis gads piena pārstrādes jomā solās būt tikpat veiksmīgs kā iepriekšējais, un tādējādi nākamgad «Jaunpils pienotava» kooperatīvam dividendēs, iespējams, varēs izmaksāt vēl lielāku summu.

«Firmas.lv» informācija liecina, ka «Jaunpils pienotava» 2016.gadā strādāja ar 10,911 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 39,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa vairākkārt pieauga un bija 829 289.

«Jaunpils pienotavas» pamatdarbības veids ir biezpiena, krējuma un siera ražošana. Uzņēmuma produktu klāstā ir, piemēram, sieri «Bauska», «Mednieku», «Zelta», «Olimps», «Mozarella» u.c., pilnpiena un vājpiena biezpiens, kā arī krējums. Uzņēmuma īpašnieks «Piena ceļš» ir viens no lielākajiem piena ražotāju kooperatīviem Latvijā, un tajā apvienojusies 51 zemnieku saimniecība. «Piena ceļš» uzņēmumu iegādājās 2008.gada pavasarī no Dominikā reģistrētajām kompānijām «Euro Capital Limited» un «Gulf Finance LTD».

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu