Federācija: Kokrūpniecībā, visticamāk, ar nākamgad turpināsies izaugsme

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Kokrūpniecībā, visticamāk, arī nākamgad tāpat kā šogad turpināsies izaugsme, ja neiestāsies kādi ārkārtēji negatīvi būtiski ekonomiskie faktori, aģentūrai LETA prognozēja Latvijas Kokrūpniecības federācijas izpilddirektors Kristaps Klauss.

«Esam attīstījuši un modernizējuši savas ražošanas līnijas un, visticamāk, izaugsme turpināsies arī nākamgad, ja neiestāsies kādi ārkārtēji negatīvi būtiski ekonomiskie faktori. Pagaidām tādus gan neredzu,» sacīja Klauss.

Latvijas Kokrūpniecības federācijas izpilddirektors atzīmēja, ka šis gads nozares skatījumā, neraugoties uz atsevišķiem izaicinājumiem, ir vērtējams kā samērā labs.

Tajā pašā laikā konkurence katrā nozares produkcijas segmentā ir atšķirīga, sacīja Klauss. Piemēram, baļķu tirgū konkurence ir pieaugusi salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu - Latvijas zāģētavas spēcīgāk konkurē par baļķu iegādi. Turpretī gala produktu noieta tirgos konkurence lielākā vai mazākā mērā saglabājusies iepriekšējā gada līmenī.

LETA jau vēstīja, saskaņā ar Klausa prognozēm Latvijas kokrūpnieku eksports šogad varētu augt par 3-4% salīdzinājumā ar pagājušo gadu, un izdosies uzstādīt jaunu eksporta rekordu.

Latvijas Kokrūpniecības federācijas sniegtā informācija liecina, ka Latvijas kokrūpnieki šogad pirmajā pusgadā eksportējuši produktus 1,1 miljarda eiro vērtībā, kas ir par apmēram 50 miljoniem eiro vairāk nekā iepriekšējā gada attiecīgajā periodā.

Latvijas Kokrūpniecības federācija ir dibināta 2000.gada 1.augustā, apvienojot meža nozares atsevišķas asociācijas, lai kopīgiem spēkiem strādātu pie mežsaimniecības, kokrūpniecības un mēbeļrūpniecības attīstības un konkurētspējas celšanu Latvijā. Tās mērķis ir veicināt Latvijas meža nozares attīstību sadarbībā ar ieinteresētajām institūcijām, veidot ilgtspējīgu, stabilu ekonomisko vidi meža nozares uzņēmumu attīstībai un konkurētspējas paaugstināšanai, kā arī nodrošināt Latvijas kokrūpniecības interešu starptautisku pārstāvniecību un asociāciju darbības attīstīšanu un koordinēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu