Skanstes tramvaja līnijas būvprojekta iepirkumam saņemti trīs pieteikumi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Skanstes tramvaja līnijas būvprojekta izstrādes iepirkuma konkursam pieteikušies trīs pretendenti, taču to vārdi pagaidām vēl netiks atklāti, informēja pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» (RS).

Pretendentu pieteikumus izvērtēs īpaši šim mērķim izveidota iepirkumu komisija, kuras uzdevums ir izvērtēt pretendentu atbilstību projektam un atbilstības gadījumā virzīt tos uz nākamo iepirkuma kārtu, informēja RS sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baiba Bartaševiča.

Tikai, sasniedzot nākamo iepirkuma procedūras posmu, būs zināmi pretendentu iesniegumu finansiālie apmēri, jo tad izvēlētie kandidāti tos prezentēs. Bartaševiča skaidroja, ka izvērtēšanas laiks nav reglamentēts, taču komisija centīsies to izdarīt pēc iespējas ātrāk.

Kā ziņots, Skanstes tramvaja līnijas būvprojekta laikā ir plānota 3,6 kilometru garas jaunas tramvaja līnijas izbūve pa maršrutu Pērnavas iela - Senču iela - Zirņu iela - Skanstes iela - Sporta iela, kā arī esošās 5. un 9.tramvaja maršrutu infrastruktūras rekonstrukcija apmēram trīs kilometru garumā līdz pilsētas centram.

Tāpat plānota atbilstošas energoapgādes nodrošināšana, proti, jaunas apakšstacijas izbūve, vienas esošās rekonstrukcija un jauni kontakttīkli. Projekts paredz arī aptuveni 11 jaunu pieturvietu izbūvi un 12 jaunu zemās grīdas tramvaju iegādi, kā arī ielu rekonstrukciju atsevišķās vietās, vietējās brauktuves izbūvi, inženierkomunikāciju pārcelšanu un satiksmes vadības sistēmas izbūvi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu