«Eurostat»: Latvijā būvniecības izlaide otrajā ceturksnī bija viena no straujākajām ES

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijā būvniecības produkcijas izlaide šogad otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar pagājušā gada aprīli-jūniju pieaugusi par 15,8%, kas ir viens no straujākajiem kāpumiem to 26 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu vidū, par kurām pieejami dati, otrdien paziņoja ES statistikas pārvalde «Eurostat».

Straujāks būvniecības produkcijas izlaides pieaugums 2017.gada otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar 2016.gada otro ceturksni bijis Ungārijā - par 28,4%, Zviedrijā - par 18%, Igaunijā - par 17,6% un Slovēnijā - par 17,2%.

Maltā būvniecības izlaide minētajā laika periodā pieaugusi par 11,8%, bet Polijā - par 10,4%. Vēl 15 valstīs reģistrēts kāpums, kas bijis mazāk par 10%, tostarp Lietuvā par 6,4%.

Savukārt kritums būvniecības produkcijas izlaidē gada laikā bijis četrās ES valstīs - Rumānijā (-11,4%), Grieķijā (-1,1%), Itālijā (-0,7%) un Apvienotajā Karalistē (-0,4%).

Blokā vidēji šogad otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn būvniecības produkcijas izlaide augusi par 3,7%, bet eirozonas 19 dalībvalstu vidū - par 3,6%. Vienlaikus ceturkšņa laikā būvniecības produkcijas izlaide ES palielinājusies par 1,3%, bet eirozonā - par 1,5%.

Šogad otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar pirmo ceturksni būvniecības izlaide Latvijā pieaugusi par 4,9%, taču straujāks kāpums bijis Zviedrijā (7,6%), Maltā (7,2%), Slovēnijā (6,9%), Ungārijā (6,2%) un Luksemburgā (5,7%). Tajā pašā laikā 13 valstīs bijis lēnāks pieaugums nekā Latvijā, tostarp Lietuvā būvniecības produkcijas izlaide ceturkšņa laikā augusi par 0,5%.

Būvniecības produkcijas izlaides apmēri ceturkšņa laikā samazinājušies septiņās ES valstīs, tostarp Igaunijā (-1,8%).

Dati nav pieejami par Īriju un Kipru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu