Tirdzniecības centru «Alfa» gaida ievērojamas pārmaiņas 55 miljonu vērtībā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šā gada 3.oktobrī «Linstow Center Management» («Linstow») un «Multi Corporation» oficiāli sāks tirdzniecības centra «Alfa» paplašināšanu par 30 000 kvadrātmetru. Projekta kopējās investīcijas sasniedz 55 miljonus eiro un to plānots pabeigt 2019.gada augustā, informēja «Linstow».

«Swedbank Latvija» ir projekta finanšu partneris, sniedzot 40 miljonu eiro lielu aizdevumu būvniecībai.

«Projekts tiks realizēts, pateicoties «Linstow» komandas - būvnieka «Merks», finanšu partnera «Swedbank» un tirdzniecības centra attīstītāja «Multi Corporation» ieguldījumam. Fakts, ka vairāk nekā 70% mazumtirdzniecības telpu ir iznomātas, ir pierādījums, ka sadarbības partneri patiesi tic šim projektam,» sacīja «Multi Corporation» korporatīvās attīstības direktors Gaveins Minkss.

«Paplašināšanās galvenais iemesls ir nomnieku un klientu pieaugošās prasības. Pēc šī projekta pabeigšanas tirdzniecības centrs «Alfa» būs ne tikai lielākais iepirkšanās centrs Latvijā, bet iegūs pilnīgi jaunu pozīciju Latvijas tirgū, piedāvājot plašāko preču un pakalpojumu, pārtikas, ēdināšanas un izklaižu klāstu visai ģimenei. Esmu priecīgs, ka «Linstow» un «Multi Corporation» ir apvienojušies, lai Latvijā realizētu tik lielu projektu,» norādīja «Linstow» valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds.

Paplašināšanās projekts palielinās tirdzniecības parka «Alfa» platību par 30 000 kvadrātmetru, kopējai tirdzniecības centra platībai sasniedzot 100 000 kvadrātmetrus, bet nomnieku skaits no pašreizējiem 170 tiks palielināts līdz 250.

Paplašināšanās projekts paredz jaunu trīsstāvīgu piebūvi ar īpašu, gandrīz 6500 kvadrātmetrus plašu restorānu zonu augšstāvā, kur apmeklētāji varēs ieturēt maltīti tādos restorānos kā «Lido», «Vairāk saules», «BabyBack Ribs & BBQ» un «Galleria d’Arte». Tāpat restorānu zonā no jauna tiks atvērti jau pašlaik tirdzniecības centrā esošie restorāni «Gan Bei City», «Čili pica» un «Double Coffee».

Jaunās ēkas pirmajos divos stāvos tiks izvietoti apģērbu veikali «Zara», «Bershka», «Pull & Bear», «Reserved» un «Mohito», kā arī jauni veikali, piemēram, «Zara Home», «Massimo Dutti», «Stradivarius», «Oysho», «House», «Cropp», «Sinsay» un «Moskito».

Trešajā stāvā paredzēta 500 kvadrātmetrus plaša bērnu izklaižu zona. Aktīva dzīvesstila piekritēji varēs izmantot 1700 kvadrātmetrus plašo «My Fitness» sporta klubu. Jaunā piebūve būs arī papildinājums tirdzniecības centra «Alfa» esošajām kino izklaižu iespējām, kuras arī plānots paplašināt.

Tirdzniecības centra «Alfa» pieguļošā teritorija tiks labiekārtota un apzaļumota. Tāpat tiks uzlabotas tirdzniecības centra «Alfa» ērtības, nodrošinot apmeklētājus ar zīdaiņu pārtīšanas un barošanas telpām, kā arī ar ģimeņu atpūtas telpām. Paredzēts izbūvēt arī jaunu pazemes autostāvvietu, kā arī papildu auto stāvvietas, kas palielinās kopējo autostāvvietu ietilpību par 2000 automašīnām. Tāpat projekts ietver ērtu velonovietņu izbūvi.

«Multi Corporation» dizaina uzņēmums «TTDesign» ir atbildīgs par piebūves koncepcijas un iekštelpu dizaina izstrādi. «Sarma & Norde Arhitekti» ir atbildīgi par arhitektoniskajiem risinājumiem un projekta tehnisko izpildi. Piebūves un atjaunošanas tehnisko uzraudzību veiks uzņēmums «Forma 2», savukārt «Merks» būs atbildīgs par ēkas būvniecību.

«Linstow» ir «Galactico» tirdzniecības centru («Alfa», «Origo», «Galerija Centrs», «Mols» un «Dole») attīstītājs un nekustamo īpašumu apsaimniekotājs, kas darbojas Latvijā jau 20 gadus. Kopējā «Linstow» apsaimniekojamā tirdzniecības centru platība Latvijā ir vairāk nekā 230 000 kvadrātmetri, bet visā Baltijā 329 000 kvadrātmetri. «Linstow» apsaimnieko arī tirdzniecības centru «Ülemiste» - lielāko tirdzniecības centru Igaunijā.

«Multi Corporation» ir augstas klases tirdzniecības centru īpašnieks, apsaimniekotājs un attīstītājs Eiropā un Turcijā. «Multi Corporation» galvenais mērķis ir veicināt, pārvaldīt un uzlabot ilgtspējīgus ienākumus no nomas. Kopš dibināšanas 1982.gadā «Multi Corporation» ir aktīvi piedalījies vairāk nekā 190 projektu attīstīšanā un pašlaik uzņēmumam pieder un tas apsaimnieko vairāk nekā 130 tirdzniecības centru. «Multi Corporation» darbojas 13 valstīs, tajā skaitā Nīderlandē, kur atrodas tā galvenais birojs, kā arī Apvienotajā Karalistē, Beļģijā, Īrijā, Itālijā, Latvijā, Polijā, Portugālē, Slovākijā, Spānijā, Ukrainā, Vācijā un Turcijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu