Čehijas taksisti plāno protestu nedēļu pret «Uber»

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: WILL OLIVER / EPA

Čehijas taksometru šoferi plāno nākamnedēļ rīkot protesta akcijas pret ASV kopbraukšanas pakalpojumu uzņēmumu «Uber», kuru viņi apsūdz negodīgā konkurencē, piektdien ziņu aģentūrai ČTK pavēstīja Čehijas taksometru šoferu asociācija.

Autovadītājiem Prāgā būs jārēķinās ar satiksmes traucējumiem, jo taksometri brauks lēni garās rindās, lai bloķētu satiksmi šo protestu laikā.

Taksisti piektdien izvirzīja ultimātu Prāgas pašvaldības vadītājai Adrianai Krnāčovai, pieprasot vērsties pret «Uber», bet viņa piektdien neveica nekādas darbības ultimāta izpildei.

Krnāčova sacīja, ka ir gatava runāt ar neapmierinātiem šoferiem, bet nevar runāt ar cilvēkiem, kuri draud streikot un ir uzbrukuši citiem autovadītājiem.

Taksisti pēdējās dienās ir rīkojuši vairākus protestus pret «Uber», un daži no tiem noveda līdz taksistu uzbrukumiem «Uber» šoferiem.

Aicinājums uz taksistu streiku Prāgā izteikts tajā pašā dienā, kad Londonas transporta sistēmas operators «Transport for London» piektdien paziņoja, ka neatjaunos «Uber» darbības licenci pilsētā pēc tās termiņa beigām 30.septembrī, ņemot vērā bažas par sabiedrības drošību.

«Uber» sadarbojas ar šoferiem, kuru pakalpojumus klienti var pasūtīt, izmantojot viedtālruņa lietotni. Tajā var apskatīt pasūtītās automašīnas vadītāja vārdu, fotogrāfiju un automašīnas reģistrācijas numuru. Brauciena laikā pasažierim ir pieejama globālās pozicionēšanas sistēma (GPS) un iespēja paziņot savu atrašanās vietu tuviniekiem.

Tradicionālie taksisti atzīst, ka nespēj konkurēt ar «Uber» cenu ziņā, jo šim uzņēmumam nav jāmaksā saviem šoferiem darba pabalsti, līdz ar to tas var piedāvāt braucienus par zemāku maksu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu