Vasaras sezonas beigās novērots pastiprināts pieprasījums pēc ceļojumiem uz Turciju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sergei Bobylev / TASS

Vasaras sezonas vidū - jūlijā un augustā -, kā arī pēdējo nedēļu laikā novērots pastiprināts pieprasījums pēc ceļojumiem uz Turciju, atzina aptaujātie tūrisma pakalpojumu nodrošinātāji.

Tūroperatora «Novatours» vadītājs Leonīds Močeņvs pastāstīja, ka šogad laikapstākļi vasaras sezonā nebija īpaši labvēlīgi un rudens Latvijā iestājās ļoti laicīgi. «Redzam, ka cilvēkiem ir pietrūcis saules un tāpēc daudzi dodas to baudīt gan rudenī, gan ziemā uz siltajām zemēm,» sacīja Močeņovs.

Viņš norādīja, ka viens no iecienītākajiem galamērķiem «Novatours» klientu vidū ir Turcija tās silto laikapstākļu, cenu pieejamības, izklaižu daudzveidības un pakalpojumu kvalitātes dēļ. «Šobrīd pieprasījums pēc ceļojumiem uz šo saulaino valsti ir audzis. Lai apmierinātu augušo pieprasījumu, esam pievienojuši papildu reisus uz šo galamērķi,» norādīja «Novatours» vadītājs.

Pēc viņa teiktā, cenas ceļojumiem uz Turciju ir dažādas, jo to nosaka ceļotāja izvēlētā viesnīca, atpūtas laika periods, ēdināšanas tips un ceļotāja individuālās vēlmes. «Pieprasījumi ir ļoti dažādi, un līdz ar to arī cenu piedāvājumi ir atšķirīgi. Tomēr Turcija ceļotājus lutina ar cenu dažādības iespējām. Šeit ikviens spēj atrast sev piemērotu piedāvājumu saulainai atpūtai,» uzsvēra Močeņovs.

Līdzīgu viedokli pauda arī tūrisma aģentūras «Kolumbs» Mārketinga nodaļas vadītāja Linda Možeiko, norādot, ka atpūtnieki no Latvijas labprāt izmanto iespēju ceļot uz Eiropas dienvidiem, īpaši, kad Latvijā vasaras laikā nav bijuši silti laikapstākļi.

Možeiko sacīja, ka Turcija ir viens no «Kolumba» populārākajiem vasaras sezonas siltajiem galamērķiem, uz kuru tiek piedāvāti gan kompleksie tūrisma pakalpojumi pludmales atpūtai, gan arī individuālas tūres tiem, kas vēlas arī redzēt Turcijas kultūras un vēstures pieminekļus.

Pēc «Kolumbs» pārstāves teiktā, arī šosezon Turcija stabili ieņēma vietu trīs pieprasītāko un pārdotāko atpūtas galamērķu vidū. «Populārākie kūrorti ir Antālija, Kemera, Tekirova, Side, kā arī Alānija un golfa kūrorts Beleka,» teica Možeiko.

Viņa uzsvēra, ka visbiežāk Turciju kā atpūtas galamērķi izvēlas ceļotāji, kam ir ļoti svarīgi saņemt augstas kvalitātes pakalpojumu par samērīgu cenu.

Možeiko norādīja, ka vislielākais pieprasījums pēc ceļojumiem uz Turciju bija vērojams tieši vasaras vidū. «Augstā ceļojumu pieprasījuma dēļ, lēmums par atvaļinājuma pavadīšanu ārvalstīs bija jāpieņem savlaicīgi, jo vietas tika izpirktas ļoti ātri, it īpaši jūlijā un augustā,» sacīja «Kolumbs» pārstāve.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka pieprasījums pēc ceļojumiem uz Turciju pēdējo nedēļu laikā ir saglabājies augsts, ņemot vērā, ka drīzumā noslēgsies vasaras sezona.

Līdzīgi kā «Novatours» vadītājs, arī Možeiko norādīja, ka cena ceļojumiem uz Turciju ir atkarīga no klienta vēlmēm un iespējām, kā arī laika perioda un ceļojuma ilguma. Pēc «Kolumbs» pārstāves teiktā, vidējā cena vienai personai ceļojumam uz Turciju ir aptuveni 500 eiro.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka nav novērots būtisks cenu kāpums lielā pieprasījuma pēc ceļojumiem uz Turciju dēļ. Možeiko sacīja, ka lētākie piedāvājumi tiek izpirkti ļoti ātri, līdz ar to pieejamie ceļojumi jau ir nedaudz dārgāki. «Protams, cenu ietekmē arī viesnīcas kategorija un atrašanās vieta, kā arī ēdināšanas izvēle un papildus ekstras,» teica «Kolumbs» pārstāve.

Viņa arī atzina, ka saistībā ar Eiropas čempionātu basketbolā, augsta pēdējās nedēļās bija vērojama pastiprināta interese par aviobiļešu iegādi uz basketbola čempionātā sākumu, proti, pirmajām Latvijas izlases spēlēm. «Liela daļa biļešu tika iegādātas arī neilgi pirms čempionāta,» sacīja Možeiko.

Kompānija «Novatours» dibināta 2000.gadā. Tās galvenās biznesa aktivitātes ir komplekso tūrisma braucienu organizēšana un čartera lidojumu pakalpojumu pārdošana. «Novatours» pamatkapitāls ir 176 435 eiro, un tā vienīgais īpašnieks ir Lietuvas uzņēmums «Novaturas Akcine Bendrove».

SIA «Tūrisma aģentūra Kolumbs» reģistrēta 1998.gadā ar sākotnējo pamatkapitālu 65 452 eiro. Kopš 2009.gada uzņēmuma pamatkapitāls ir 284 574 eiro. Aģentūras 70% daļu pieder Sanitai Ruginai, 30% - SIA «CFO», kuras īpašnieki ir Santa Kovaļevska (50%) un Uldis Lorbergs (50%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu