«Telia Company»: Latvijai nav skaidrs, ko darīt ar LMT un «Lattelecom»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kamēr «Telia Company» ir skaidri paudusi, kāda ir uzņēmuma vīzija un stratēģija attiecībā uz Latvijas telekomunikāciju operatoru «Latvijas mobilais telefons» (LMT) un «Lattelecom» nākotni, otra puse - Latvijas valsts nav iepazīstinājusi ne ar savu vīziju, ne stratēģiju un, papildus tam, baidās pieņemt jebkādu lēmumu, jo tas rezultētos vēlētāju kritikā, Zviedrijas finanšu laikrakstam «Dagens Industri» sacījis «Telia Company» vecākais viceprezidents Roberts Andersons.

Viņš atgādinājis, ka Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kurā nestrādā pilna servisa operators, kas ir spējīgs piedāvāt pakalpojumus neatkarīgi no mobilā vai fiksētā datu tīkla. «Mēs gribam izveidot pilna servisa operatoru, kas sniedz visus pakapojumus neatkarīgi no tehnoloģijas. Tas kļūst aizvien svarīgāk, jo pašlaik ir parādījušies jauni konkurenti, piemēram, «Netflix», «Whatsapp» un citi, kurus neviens nespēja paredzēt pirms desmit gadiem. Salīdzinot ar laiku pirms 25 gadiem, kad sākām sadarbību ar Latviju, konkurences situācija ir dramatiski mainījusies, līdz ar to turēties pie kaut kā, kas nav konkurētspējīgs, ir nomācoši,» sacījis Andersons.

Viņš arī uzsvēris, ka «Telia Company» ir skaidri paudusi vīziju un stratēģiju abu uzņēmumu nākotnei, kamēr Latvijas pusē tā nav. «Latvija nav prezentējusi nekādu vīziju vai stratēģiju, un tajā pašā laikā baidās pieņemt jebkādu lēmumu, jo tas var rezultēties vēlētāju kritikā,» piebildis Andersons.

«Mums abu kompāniju apvienošana ir vienīgais risinājums, jo pašlaik veicam investīcijas dubultā un jāuztur divas administrācijas. Ja varētu panākt vienošanos un apvienot uzņēmumus, mēs varētu ietaupīt KPMG pētījumā minētos 100 miljonus eiro un vadīt uzņēmumu tā, ka tas spētu labāk tikt galā ar nākotnes izaicinājumiem,» sacījis «Telia Company» pārstāvis.

«Firmas.lv» informācija liecina, ka Nīderlandē reģistrētajai kompānijai «Sonera Holding B.V.» uzņēmumā LMT pieder 24,5% kapitāla daļu, «Telia Company AB» - 24,5%, SIA «Lattelecom» pieder 23%, VAS «Latvijas Radio un televīzijas centrs» - 23%, bet Privatizācijas aģentūrai - 5%. Savukārt uzņēmuma «Lattelecom» 51% kapitāla daļu pieder Privatizācijas aģentūrai, bet 49% - Dānijā reģistrētajai kompānijai «Tilts Communications».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu