Gada balvu Rīgas arhitektūrā saņem «Pullman» viesnīca Vecrīgā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2017.gada balvu Rīgas arhitektūrā šodien saņēmusi «Pullman» viesnīca Vecrīgā, Jēkaba ielā 24, informēja Rīgas pilsētas arhitekta birojā.

Balva tiek pasniegta 12.reizi un šogad to saņēma «Pullman Riga Old Town» viesnīca un tās autori - Mārtiņš Hermansons, Roberts Valdmanis, Olafs Ieviņš, Nora Saulespurēna, Kristaps Grundšteins, Aldis Blicsons un Toms Kokins. Balva piešķirta par apjomīgas publiskās ēkas mūsdienīgu un emocionāli izteiksmīgu risinājumu vēsturiskā vidē. Papildus gada balvai skates žūrija piešķīra 11 atzinības par izcilību, piemēru un sasniegumiem atsevišķu objektu arhitektūrā.

Kā norāda Rīgas pilsētas arhitekts Gvido Princis, Gada balva Rīgas arhitektūrā atspoguļo aktuālo viesnīcu būvniecības tendenci vēsturiskajā centrā un Vecrīgā, tostarp izsvērtu un kvalitatīvu projektu īstenošanā. Tāpat Rīgā parādās vērienīgi īres namu projekti, kas savukārt iezīmē jaunu tendenci nekustamo īpašumu tirgus nozarē, uzsver Princis.

Līdz ar to lēmums piešķirt 2017.gada balvu «Pullman» viesnīcai un tās autoriem neesot bijis grūts. Kā norāda Princis, minētā viesnīca ir arī pasākumu centrs un jauna tikšanās vieta vecpilsētā, kā arī, apjomīgs un kvalitatīvi īstenots projekts, kas uzrunā gan sabiedrību, gan profesionāļus, un to raksturo autoru kolektīva un pasūtītāja spēja īstenot ambīcijas un rast kompromisu dažādos jautājumos, tostarp ievērojot pietāti pret Vecrīgu un tās apkārtējo arhitektūras mantojumu.

Arī sabiedrības aktīvi tika iesaistīta pretendentu vērtēšanas procesā un tādēļ jau kārtējo gadu tiek pasniegta «Sabiedrības atzinība» būvēm, kuras pozitīvi novērtējuši visvairāk Rīgas pilsētas arhitekta biroja «Facebook» vietnes apmeklētāju. Šogad sabiedrība visaugstāk novērtēja trīs daudzstāvu dzīvojamu namu pārbūvi Ģertrūdes ielā 121, kā arī daudzfunkcionālo daudzstāvu jaunbūvi Sporta ielā 11.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu