«Latvijas balzams» pārliecināts, ka valdība atbalstīs UIN atlaides piešķiršanu kompānijai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Uzņēmums «Latvijasbalzams» pārliecināts, ka valdība atbalstīs uzņēmuma ienākuma nodokļa (UIN) atlaides piešķiršanu «Latvijasbalzamam» vērienīga investīciju projekta īstenošanai, pavēstīja kompānijā.

«Latvijasbalzams» pārstāvji informēja, ka uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Intars Geidāns 2.oktobrī Nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK un Ekonomikas ministrijas sanāksmē atbildēja uz politiķu uzdotajiem jautājumiem, tostarp plānotā investīciju projekta būtību, ieguldījumu veidu un Latvijas tautsaimniecības ieguvumiem investīciju projekta noslēgumā.

«Mēs novērtējam iespēju tikties ar politiķiem klātienē, lai izrunātu mūsu nodomus vēsturiskās «Latvijasbalzama» ražotnes paplašināšanā un modernizācijā. Mēs jau iepriekš esam teikuši, ka projekta pabeigšana rezultēsies ar uzņēmuma konkurētspējas palielināšanu un efektivitātes paaugstināšanu reģiona ražotāju vidū. Investīciju projekta kopējās izmaksas ir plānotas 23 miljonu eiro apmērā. Šādas tikšanās, kur varam nepastarpināti skaidrot projekta būtību, ir daļa no procesa, un mēs saprotam, ka valdībai var būt nepieciešams vēl papildus laiks, lai detalizēti iepazītos ar projektu. Esam pārliecināti, ka valdība izprot, cik nozīmīgi ir tas, ka viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem un darba devējiem valstī attīsta ražošanu un nodrošina augstus eksporta apjomus, un ka tuvākajās valdībās sēdēs tiks pieņemts pozitīvs lēmums,» sacīja Geidāns.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets 26.septembrī atlika lemšanu par priekšlikumu piešķirt AS «Latvijasbalzams» uzņēmuma ienākuma nodokļa (UIN) atlaidi 4,24 miljonu eiro apmērā par apjomīga investīciju projekta īstenošanu.

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) pēc valdības sēdes žurnālistiem norādīja, ka lēmums atlikts pēc nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) pieprasījuma.

VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš aģentūrai LETA sacīja, ka sākotnēji pieejamā informācija par šo jautājumu nebija pietiekama, tāpēc politiskais spēks plāno iepazīties ar materiāliem, kas apliecinātu uzņēmuma veiktos ieguldījumus atbilstoši likuma nosacījumiem. Nacionālā apvienība plāno ar attiecīgajiem datiem iepazīties līdz nākamnedēļ paredzētajai koalīcijas sēdei.

«Latvijasbalzama» neauditētajā 2017.gada sešu mēnešu finanšu pārskatā uzņēmuma vadība norādīja, ka kompānija ir sākusi lielu ražošanas telpu modernizācijas un rekonstrukcijas projektu, ar mērķi apvienot esošās divas ražotnes zem viena jumta. «Projekta pabeigšana rezultēsies ar sabiedrības konkurētspējas palielināšanu reģiona ražotāju vidū, jo tā ietekmēs darbaspēka, loģistikas un ražošanas izmaksu samazinājumu,» teikts vadības ziņojumā, piebilstot, ka projekta kopējās izmaksas ir plānotas 23 miljonu eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu