Pircējiem jāuzmanās: divi interneta veikali nepiegādā preces un neatdod samaksāto naudu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Pēdējo trīs mēnešu laikā Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) ir saņēmis desmit sūdzības un sniedzis deviņas konsultācijas par SIA «Parfims» negodīgo komercpraksi interneta veikalos «www.ietaupi24.lv» un «www.tehnika365.lv», informēja PTAC pārstāve Sanita Gertmane.

Sūdzības galvenokārt saņemtas par faktu, ka pēc pasūtījuma veikšanas uzņēmums patērētājiem nepiegādā preces un neatmaksā par tām samaksāto naudu, kas elektropreču gadījumā var pārsniegt 1000 eiro. Šobrīd interneta veikala «www.tehnika365.lv» darbība ir apturēta, taču «www.ietaupi24.lv» turpina pieņemt pasūtījumus, par kuriem tiek saņemtas arvien jaunas sūdzības, norāda Gertmane.

PTAC aicina patērētājus pirms jebkuras preces vai pakalpojuma iegādes veltīt laiku interneta vietnes izpētei. Tā kā problēmu un strīdu gadījumā informācija par pārdevēju ir būtiska un nepieciešama, tiek ieteikts drošības nolūkos informāciju par uzņēmumu salīdzināt ar, piemēram, «Lursoft» datubāzi. Šajā datubāzē vajag pievērst uzmanību atzīmēm par to, vai uzņēmumam nav aktuāls maksātnespējas process vai likvidācijas process, kas liecina par problēmām konkrētajā uzņēmumā, brīdināja Gertmane.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu