«Venden»: Ūdens ražošanas tirgus Latvijā ir piesātināts

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ūdens ražošanas tirgus Latvijā ir tik piesātināts, ka jaunam spēlētājam būtu jārēķinās ar miljonos mērāmiem ieguldījumiem, lai sāktu darboties šajā jomā, teica ūdens ražotāja un tirgotāja SIA "Venden izpilddirektors Aldis Škutāns.

Viņš skaidroja, ka jaunam spēlētājam būtu jārēķinās arī ar sīvu konkurenci, kura esot raksturojama kā nežēlīga un agresīva, kā arī ar demogrāfisko situāciju Latvijā.

«Cīņa tirgū ir nežēlīga, agresīva. Līdzekļi šajā biznesā netiek žēloti, jo katrs spēlētājs vēlas ne tikai noturēt esošos klientus, bet arī paplašināt savu klientu loku. Taču Latvijā iedzīvotāju ir tik, cik viņu ir,» norādīja Škutāns.

Saskaņā ar «Venden» datiem uzņēmuma tirgus daļa patlaban esot ap 7%.

Lūgts aplēst aptuveno ieguldījumu summu, ar ko būtu jārēķinās kādam, kas vēlētos sākt savu biznesu ūdens ražošanā, Škutāns minēja, ka starta kapitāls varētu būt seši līdz septiņi miljoni eiro. Šajās izmaksās iekļauti izdevumi, kas būtu saistīti ar ūdens ieguves vietas atrašanu, pārbaužu veikšanu, ražotnes veidošanai un citām pozīcijām, kas saistītas ar biznesa sākšanu.

Tāpēc Škutāns bija šaubīgs par to, ka šobrīd kāds apsvērtu iespēju startēt šajā biznesā, cerot gūt drīzu peļņu. Turklāt ieguldīto līdzekļu atpelnīšanai noteikti būtu nepieciešami vairāk nekā desmit gadi.

Kā ziņots, «Venden» līdz 2019.gada beigām plāno paplašināt ražotni un trīskāršot ražošanas apjomus. Saskaņā ar pašreizējiem aprēķiniem ražotnes paplašināšanas projekta īstenošanai būs nepieciešami apmēram divi miljoni eiro. Šī projekta īstenošanai paredzēts piesaistīt līdzekļus no Eiropas Savienības fondiem.

Tāpat «Venden» šogad plāno sasniegt 12,5 miljonu eiro apgrozījumu. Tikmēr uzņēmuma peļņa varētu saglabāties pagājušā gada līmenī. «Firmas.lv» informācija liecina, ka pērn «Venden» apgrozījums bija 10,976 miljoni eiro, bet peļņa - 653 054 eiro.

SIA «Venden» reģistrēta 1997.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 28 440 eiro. «Venden» īpašnieki ar 50% kapitāldaļu katrs ir Eduards Magelis un SIA «Mica tehnoloģijas», kas savukārt pilnībā pieder Polijas pilsonei Kristinai Jaseļskai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu