Zāļu lieltirgotavu realizācija augustā Latvijā augusi par 6%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Zāļu lieltirgotavas šogad augustā Latvijā realizējušas zāles 31,61 miljona eiro apmērā, kas ir par 6% vairāk nekā 2016.gada attiecīgajā periodā, liecina Zāļu valsts aģentūras (ZVA) dati. Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi - jūliju - zāļu realizācijas apmērs palielinājies par 8%.

Augustā zāļu lieltirgotavas Latvijā realizējušas kopumā 3,54 miljonus medikamentu iepakojumu.

ZVA dati arī liecina, ka vispārēja tipa aptiekām augustā pārdots 3,21 miljons medikamentu iepakojumu 26,65 miljonu eiro vērtībā.

Ārpus Latvijas augustā pārdots 481 dažāda nosaukuma Latvijas Zāļu reģistra medikamentu par 11,44 miljoniem eiro, kas ir par 11% vairāk nekā jūlijā, tajā skaitā 211 kompensējamo zāļu saraksta zāles.

Vidējā lieltirgotavas realizācijas cena par vienu zāļu iepakojumu augustā bija 8,93 eiro ar pievienotās vērtības nodokli. Lielākās viena produkta vidējās cenas izmaiņas bija vērojamas zālēm cenu diapazonā virs 100 eiro. Zāļu ražotāji un to pārstāvji augustā zāļu cenu pieaugumu deklarējuši 44 medikamentiem, bet cenas samazinājums deklarēts sešiem medikamentiem. Cenu paaugstinājumu ražotāji pamatojuši ar izejvielu un ražošanas izmaksu pieaugumu.

Aprēķinos par zāļu patēriņu Latvijā netiek ņemti vērā dati par zāļu pārdošanas apmēriem no vienas zāļu lieltirgotavas uz citu zāļu lieltirgotavu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu