«Rūjienas saldējums» paplašinājis eksportu uz Bulgāriju un plāno sākt realizēt biezpiena desertus Polijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saldējuma ražotājs «Rūjienas saldējums» šogad ir paplašinājis zīmola «Rūjienas saldējums» produktu eksportu uz Bulgāriju un plāno sākt realizēt biezpiena desertus Polijā, pastāstīja kompānijas valdes priekšsēdētājs Igors Miezis.

Uzņēmums šogad ir paplašinājis savu standarta produktu - saldējuma vafeļu glāzītēs - eksportu uz Bulgāriju, kur piesaistījis vēl vienu jaunu klientu. Tāpat tuvāko divu mēnešu laikā plānots sākt realizēt «Rūjienas saldējums» ražotos biezpiena desertus Polijā. «Pagājušajā gada nogalē sākām ražot biezpiena masu saldējuma vafeļu konusā. Patlaban produkts ir pieejams «Rimi» veikalā nopērkami, bet tuvāko divu mēnešu laikā uzsāksim tā eksportu uz Poliju,» sacīja Miezis.

Viņš piebilda, ka «Rūjienas saldējums» pērn noslēdza sadarbību ar ASV kompāniju «Minimelts Co» par saldējuma bumbiņu «Mini Melts» ražošanu un izplatīšanu Eiropā, un līdz šim uzņēmums Polijā realizēja tikai «Mini Melts» saldējuma bumbiņas, bet zīmola «Rūjienas saldējums» produkcija tur nebija pieejama. Zīmola «Rūjienas saldējums» produkti līdz šim pieejami tādos ārvalstu tirgos kā Igaunija, Bulgārija un ASV.

Vienlaikus «Rūjienas saldējums» šogad aktīvi paplašina arī «Mini Melts» eksporta valstu ģeogrāfiju, pastāstīja Miezis. Patlaban kompānija realizē «Mini Melts» saldējuma bumbiņas Bulgārijā, Slovākijā, Polijā, Čehijā, Ungārijā, Rumānijā, Zviedrijā, Igaunijā un Lielbritānijā, kā arī nesen tās sākusi piedāvāt patērētājiem Vācijā.

Miezis norādīja, ka, ņemot vērā vietējā tirgus ierobežotos apmērus, arī turpmāk plānots attīstīt eksportu. «Latviju mēs uzskatām par mājas tirgu, ļoti mīlam savus lojālos cilvēkus un mēs viņus vienmēr nodrošināsim ar īsta krējuma un piena saldējumu, kā to darām jau ļoti daudzus gadus, bet jebkāda attīstība var notikt tikai ārpus Latvijas. Tāpēc mēs skatāmies uz eksporta tirgiem,» skaidroja «Rūjienas saldējuma» valdes priekšsēdētājs.

Vienlaikus viņš piebilda, ka uzņēmums joprojām plāno aktīvi strādāt arī vietējā tirgū, kur iecerēts attīstīties biezpiena deserta sektorā.

LETA jau vēstīja, ka «Rūjienas saldējums» pagājušajā gadā strādāja ar 1,161 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 26,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi bija 240 176 eiro, kas ir 3,2 reizes vairāk nekā gadu iepriekš.

«Rūjienas saldējums» ir dibināts 2009.gadā, un tā pamatkapitāls ir 507 431 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Igors Miezis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu