IT un datortehnikas nozares līderis pērn - «Elko grupa»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Informācijas tehnoloģiju (IT) un datortehnikas nozares līderis pērn, tāpat kā iepriekšējos gados, bija datortehnikas vairumtirgotājs AS «Elko grupa» ar 381,963 miljonu eiro apgrozījumu, liecina SIA «Firmas.lv» un aģentūras LETA veidotais «Latvijas biznesa gada pārskats 2017».

Otrā lielākā kompānija pēc apgrozījuma nemainīgi bija SIA «Mikrotīkls», kas pērn apgrozīja 223,285 miljonus eiro. «Mikrotīklam» ir vislielākā rentabilitāte no visiem nozares «Top 10» uzņēmumiem - 29,67%, kā arī peļņa - 66,242 miljoni eiro.

No sestās uz trešo vietu pacēlies starp «Top 10» uzņēmumiem lielākais darba devējs SIA «Evolution Latvia» ar pērn apgrozītiem 58,283 miljoniem eiro, kas ir par 54% vairāk nekā gadu iepriekš. Uzņēmums nodarbina 2285 cilvēkus.

Apgrozījumam pērn sarūkot par piektdaļu, no trešās uz ceturto vietu atkritis SIA «Also Latvia». Uzņēmums 2016.gadā apgrozīja 56,207 miljonus eiro.

Nemainīgi piektajā vietā atrodas SIA «Tieto Latvia» ar 39,381 miljonu eiro apgrozījumu.

No ceturtās uz sesto vietu atkritis SIA «MoonCom», apgrozījumam sarūkot par 13% un pērn veidojot 37,771 miljonu eiro.

Septītajā vietā, tāpat kā pērn, atrodas SIA «Data Tech Systems», kas pērn spēja apgrozīt 31,013 miljonus eiro.

Ar 23,689 miljonu eiro apgrozījumu topā seko SIA «C.T.Co», kura apgrozījums pērn audzis par 24%, un arī vieta topā mainījusies no desmitās uz astoto.

Par vienu vietu zemāk kā iepriekšējā topā atrodas AS «Capital» ar 21,501 miljona eiro apgrozījumu, bet topu noslēdz tā vienīgais jaunpienācējs - SIA «Tele2 Shared Service Center» ar 19,986 miljonu eiro apgrozījumu.

«Top 10» atstājis SIA «Lattelecom Technology».

«Latvijas biznesa gada pārskata» kārtējā izlaidumā iekļautas veiksmīgāko uzņēmēju un nozaru ekspertu atziņas un prognozes, kā arī padziļināts biznesa vides apskats un detalizēti nozaru uzņēmumu saraksti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu