Pasaules piena pārstrādes nozares līderis «Fonterra» investēs «Rokiškio sūris» € 7 miljonus

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lietuvas piena pārstrādes uzņēmums «Rokiškio sūris» parakstījis līgumu ar vienu no pasaules piena pārstrādes nozares līderēm - Jaunzēlandes kompāniju «Fonterra» - par vairāk nekā septiņu miljonu eiro investīciju saņemšanu, kas notiks, «Fonterra» iegādājoties aptuveni desmitdaļu uzņēmuma akciju.

Paziņojumā Viļņas fondu biržai «Rokiškio sūris» norāda, ka akciju pārdošanas cena veido 7,1 miljonu eiro jeb 1,98 eiro par vienu akciju.

Līgums parakstīts ar «Fonterra» struktūrvienību, kas reģistrēta Nīderlandē.

«Rokiškio sūris» valdes priekšsēdētājs Daļus Trumpa skaidro, ka partnerattiecības ar «Fonterra» nodrošinās iespēju modernizēt uzņēmumu, iegūt biznesa vadības globālu pieredzi, uzlabot speciālistu kvalifikāciju, paplašināt produktu klāstu un atvērt jaunus eksporta kanālus.

«Fonterra», kas kontrolē 85% Jaunzēlandes piena ražošanas un pārstrādes tirgus, pagājušajā finanšu gadā strādāja ar vairāk nekā 511 miljonu eiro tīro peļņu un 10,5 miljardu eiro apgrozījumu. Uzņēmums pārstrādā aptuveni 22 miljonus tonnu piena gadā un eksportē 95% produkcijas.

Saskaņā ar datiem par šā gada 21.aprīli 30,09% «Rokiškio sūris» akciju pieder akciju sabiedrībai «Pieno pramones investiciju valdymas», 27,6% - Trumpu ģimenes pārvaldītajam uzņēmumam Latvijā SIA «RSU Holding» un 21,62% - Antanam Trumpam.

Uzņēmuma akcijas tiek kotētas «Nasdaq» Viļņas biržas oficiālajā sarakstā.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu